CHP Zonguldak'ta yeni başkan heyecanı... oy kullanma işlemi sona erdi

CHP Zonguldak'ta yeni başkan heyecanı... oy kullanma işlemi sona erdi

CHP Zonguldak'ta yeni başkan heyecanı... oy kullanma işlemi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlığı 37.Olağan Genel Kurulu bugün yapılıyor. Mevcut İl Başkanı Hakkı Güney, eski Genel Meclis Üyesi Turan Oral ve eski Merkez İlçe Başkanı Murat Pulat olmak üzere 3 aday, adaylığını açıklamıştı.Genel Kurul başlamadan önce Turhan Oral, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Adaylar kendilerini tanıtarak konuşmalarını gerçekleştirdi. Mevcut İl Başkanı Hakkı Güney konuşmasında şunları söyledi : ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlığı 37. Olağan Genel Kurulu'na hoşgeldiniz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet'in değerlerine gönül veren, kişisel hırslarımızı kenara bırakıp partimizi liderliğe yükseltmeye çıkarmanın günüdür. İkdidara ulaşma günüdür. Göreve gelen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu kongrelerde örgüt olarak sımsıkı kenetlenmek zorundayız .17 yıldır her türlü baskıya  beraber mücadele verdik, iktidar olacağız. Halkımızın refah ve mutluluğu için çocuklarımızın daha iyi yerlerde olması için çabalayacağız.Hepinize sevgi ve saygımı sunuyorum'' dedi.

Kürsüye çıkarak konuşma yapan başkan adayı Murat Pulat ise, ''Takım çalışması yöntemiyle sevgi ve kardeşlik ortamında çalışma arkadaşlarımla birlikte ilçe başkanlığı görevimizde olduğu gibi partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum'' dedi.

Kongrede oy kullanma işlemi bitti. CHP İl Başkanlığı kongresinde delegeler oy kullandı.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''İki adaylı bir yarış olacak adaylar heyecanlı, kim kazanırsa kazansın başımızın üstünde yeri var. Birlikte çalışmalarımız güzel olacak. Gelen herkese teşekkür ediyorum. İçeri girerken büyük bir kuyruk var . İki adayıda destekliyorum. Yarışın içinde olmayı düşünen herkesi destekliyorum.Atatürk’ün devrim ve ilkelerini taşıyan delegelerimiz var. Hangisi kazanırsa kazansın CHP kazananacağını düşünüyorum.''

Genel Kurul öncesi açıklama yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Mevcut İl Başkanı Hakkı Güney'i desteklediklerini belirttiler. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı açıklamada şunları söyledi : ''Hakkı Başkan benim için çok büyük fedakarlık yaptı. Bana büyük destek verdi. Siyasette vefaya önem veriyorum Hakkı Beye oyumu vericem. Kim kazanırsa kazansın Partimiz kazanacak hayırlı uğurlu olsun.'' dedi. Neriman Posbıyık ise yaptığı açıklamada şunları söyledi :  ''Bugün heyecanlı bir gün, inanıyorum ki Hakkı bey bu yarıştan galip çıkacaktır. Her zaman yanımızda olduğu bire bir açık bir şekilde belirtiyoruz. Biz vefaya çok önem veririz.'' dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yaptığı açıklamada geçmiş yönetimi başarılı bulmadığını belirterek şunları söyledi : ''Zonguldak’ta bölünmüş parçalanmışlık var. Zonguldak İl kongresini kaybettik. Bir takım eksiklikleri var. Başarımızı arttırmalarını ümit ediyorum. Geçmiş dönemi başarılı bulmuyorum'' dedi.

CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''CHP yine çok heyecanlı ve stresli aslında bu bizi mutlu ediyor. Zonguldak’ta çok adayın dolaştığı iki adaylı kongreye başlıyoruz. Zonguldak'ta geçmişte neyin yanlış yapıldığına bakmak lazım. Biz partiyi kollamak amaçlı çalışıyoruz. Bizde düşüncelerimizi söyleyeceğiz. Ciddi tartışmalar olabilir. Benim gizlim saklım yok. Çalışmaların da başarılı gördüğüm Hakkı Güney'i destekliyorum.'' dedi.

26. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu yaptığı açıklamada, ''Aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz açık konuşuruz tarafımızı belli ederiz. Biz Murat Pulat destekliyoruz, onun başkan olmasını istiyorum'' dedi.

Mevcut İl Başkanı Hakkı Güney'in listesi şu şekilde : 

Mevcut İl Başkanı Murat Pulat'ın listesi şu şekilde : 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2020, 18:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
H . BAKİ YÜKSEL
H . BAKİ YÜKSEL - 4 yıl Önce

CHP İL BAŞKANI MURAT PULAT TEBRİKLER

SIRADAKİ HABER