CHP'li Kır, Yalçıner'e yapılan saldırıyı görmedi

CHP'li Kır, Yalçıner'e yapılan saldırıyı görmedi

CHP'li Kır, Yalçıner'e yapılan saldırıyı görmedi

CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarken, Kadın Cinayetleri konusunda da açıklamalarda bulundu. Kır açıklaması yaptı ancak Zonguldak Belediye Meclisi’nde CHP’li Süleyman Özdoğan’ın Mevlüde Yalçıner’in üzerine yürümesine değinmemesi yapılan açıklamanın samimiyetine gölge düşürdü. Başkan Kır’ın kadın hakları üzerinden dem vurması ancak CHP’li üyeler tarafından MHP’li bir üyenin üzerine yürünmesi karşısında sessiz kalması kamuoyunun tepkisini topladı.
“RAKAMLARI AÇIKLADI”
Kır, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun yayınladığı rapora göre, 2013te 237, 2014te 294, 2015te 303, 2016da 328 kadın cinayeti işlenmiş 2017 yılında ise bu sayı bir önceki yıla göre % 25 artış göstererek 9u Zonguldakta olmak üzere toplam 409 kadın cinayeti işlenmiştir. Sadece 2017 yılında 409 can, 409 evlat, 409 ana, 409 kardeş, 409 kadının yaşama hakkı elinden alınmıştır. Bu cinayetlerin %39u koca, erkek arkadaş ya da eski koca, eski erkek arkadaş tarafından, % 33ü tespit edilemeyen kişiler tarafından, %24ü ise babası, oğlu, üvey oğlu ya da bir akrabası tarafından infaz edilmişlerdir. Bu cinayetlerin %29u şüpheli, %28i tespit edilemeyen, %21i kendi hayatına dair karar alması, %7si boşanmak istemesi,%5i ekonomik, %2si ilişkisini sonlandırmak istemesi, %2si başka kadını korumak istemesi, %1i arkadaşlık teklifinin reddedilmesi, %1i barışma isteğinin reddedilmesi, % 1 kaçırılma ve tecavüz, %1i ayrılmak istemesi, %1i çocuklarıyla ilgili ve %1i ise tecavüz bahaneleriyle gerçekleştirilmiştir. Yine 2017 yılında ülkemizde 332 kadın cinsel şiddet mağduru olmuştur ifadesine yer verdi.
“KADINLAR GÜNÜ TARİHÇESİNE DEĞİNDİ”
New York’ta tekstil işçisi kadınların, 16 saatlik çalışma saatleri, düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları sebebiyle greve çıktıklarında takvimler 8 Mart 1857yi gösteriyordu. Aradan, bir buçuk asır geçti ama kadınların hak arama mücadelesi sürmekte ve yine bu sürede kadınlarımızın bu mücadelesi her bir bireyin en temel hakkı olan yaşama hakkı mücadelesine dönüşmüştür. Bugün kadınlarımız değil iş, değil aş, değil eşitlik yaşamak için mücadele etmektedir. Kadınlarımız ne yazık ki cinayet, şiddet, tecavüz gibi yazıldığında sadece basit birer kelime gibi gözüken ancak yükledikleri anlamların her sene yüzlerce kadınımızın hayatına mal olduğu kelimelerle anılmakta olup yine her geçen sene yaşama hakkı elinden alınan kadınlarımızın sayısı artmaktadır.
“RAPORU AÇIKLADI”
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun yayınladığı rapora göre, 2013te 237, 2014te 294, 2015te 303, 2016da 328 kadın cinayeti işlenmiş 2017 yılında ise bu sayı bir önceki yıla göre % 25 artış göstererek 9u Zonguldakta olmak üzere toplam 409 kadın cinayeti işlenmiştir. Sadece 2017 yılında 409 can, 409 evlat, 409 ana, 409 kardeş, 409 kadının yaşama hakkı elinden alınmıştır. Bu cinayetlerin %39u koca, erkek arkadaş ya da eski koca, eski erkek arkadaş tarafından, % 33ü tespit edilemeyen kişiler tarafından, %24ü ise babası, oğlu, üvey oğlu ya da bir akrabası tarafından infaz edilmişlerdir. Bu cinayetlerin %29u şüpheli, %28i tespit edilemeyen, %21i kendi hayatına dair karar alması, %7si boşanmak istemesi,%5i ekonomik, %2si ilişkisini sonlandırmak istemesi, %2si başka kadını korumak istemesi, %1i arkadaşlık teklifinin reddedilmesi, %1i barışma isteğinin reddedilmesi, % 1 kaçırılma ve tecavüz, %1i ayrılmak istemesi, %1i çocuklarıyla ilgili ve %1i ise tecavüz bahaneleriyle gerçekleştirilmiştir. Yine 2017 yılında ülkemizde 332 kadın cinsel şiddet mağduru olmuştur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 31/01/1923 tarihinde İzmirde halk ile yaptığı konuşmasında İnsanlar dünyaya mukadder oldukları kadar yaşamak için gelmişlerdir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir toplumun bir uzvu faaliyette bulunurken diğer uzvu atalette olursa, o toplum felç olmuştur. Bir toplumun hayatta çalışması ve muvaffak olması için çalışmanın ve başarılı olabilmenin bağlı olduğu bütün sebep ve şartları kabul etmesi gerekir. Bundan dolayı bizim toplumumuz için ilim ve fen lâzım ise bunları aynı derecede hem erkek ve hem de kadınlarımızın kazanmaları gerekir. diyerek yaşamda kadının erkekten ayrı olarak düşünülemeyeceğini en güzel şekilde açıklamıştır. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları olarak kadınların yaşama, sosyal, çalışma, eğitim, siyasi ve hukuki alanlarda karşı karşıya kaldığı cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir kişi, kurum ve ya siyasi güç de bizi bu mücadelemizden geri koyamayacaktır. Başta ülkemin kadınları olmak üzere dünya üzerinde haksızlığa uğramış ve yaşam hakkı elinden alınmış her kadının sesi olmaya devam edeceğiz. Bu mücadele parti ve ya siyasi mücadeleden çok öte bir mücadeledir Bu bir yaşam ve gelecek mücadelesidir. O yüzden bizler ve diğer partili arkadaşlar kendi kişisel ve parti çıkarlarını bir kenara koyarak geleceğimize ve kadınlarımıza sahip çıkmalı, sırf belirli kişilere ve siyasi güçlere yaranmak ve onların tepkisini çekmemek için yanlış ve eksik olan gidişatı ve zihniyetleri görmemezlikten gelmekten vazgeçmeli, kadınların haklarını ve yaşamlarını kurtararak geleceğimizi hep birlikte daha sağlam temeller üzerine inşaa etmeliyiz. Ayrıca bu gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile İstanbul’da 10 CHP’li belediyelerimiz kadınlarımıza armağan ve tatil etmiştir. Bizler de 8 Mart’ın bütün kadınlara armağan edilmesini ve Resmi tatil olmasını istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turgut GÜL
Turgut GÜL - 6 yıl Önce

Saldırıya uğrayan MHP[xt]Lİ olunca kimsenin umurunda değil. AKP[xt]li olsaydı kıyamet kopardı, CHP[xt]li olsaydı insanlık suçu işleniyor olacaktı. BDP[xt]li olsaydı TC Devleti[xt]ne hakaretler yağacaktı. Ne yazık ki kendi elemanına bile sahip çıkamayan bir MHP ve utanması olmayan CHP. Çok yazık.

Kemal
Kemal - 6 yıl Önce

Ondan o beklenir başka ne beklenecek.şaşılcak bir durum yokki

Berhan
Berhan - 6 yıl Önce

Gözlükcü amcalar kızar ama aman dikkat

Yılmaz
Yılmaz - 6 yıl Önce

Hava 1 milyon.yakında atılır partiden az bekleyin,azzz

SIRADAKİ HABER