CHP'ye İYİ Geldi

CHP'ye İYİ Geldi

CHP'ye İYİ Geldi

36 . Olağan il kongresi ile CHP Zonguldak il başkanı seçilen Umut Başığlu’na ziyaretler devam ediyor.

İYİ Parti Zınguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl başkanı Umut Başoğlu’nu ziyaret etti.

Başoğlu ziyarete duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunlarınsöyledi;

“6 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz kongremizden sonra yarın ziyaretçilerimiz gelmeye devam ediyor. Bu noktada bizleri gelerek onurlandırılan, Türkiye tarihinin yeni siyasi aktörü iyi partimizin İl başkanı, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.
Biz de kendilerine yeni kurulan yeni parti olmaları münasebetiyle iadeyi ziyaret gerçekleştireceğiz. Ayrıca kendileri kongre takvimini açıklamışlardır. O bu doğrultuda kendilerine başarılar diliyorum.”

İYİ Parti Zonguldak il başkanı Ragıp Bayraktar’da ziyarete ilişkin şöyle dedi;

“Bizler bu süreçte Cumhuriyet halk Partisi ne yeni seçilen il başkanı umut Başoğlu’na tebrik ziyaretinde bulunduk. Seçimler yaklaşıyor bu noktada birlik beraberlik ve Zonguldak çok önemlidir. Bunun için hep birlikte bir yola çıktık. Bu süreçte başarılı olacağımıza inanıyorum. İnşallah Zonguldak için en iyisi olur.” dedi.

“YASADIŞI BİR DURUM YOKTUR”

Ardından, CHP il kadın kolları başkanlığına güven tazeleyerek yeniden seçilen Merve Kır, hakkındaki iddialara yanıt veren Başoğlu şunları söyledi;

“Yapılan kongrenin genel merkez tarafından seçim sürecine, yönetmelikleri ve tüzüğe uygun olduğu belirtildi. Ayrıca genel merkez kadın kolları başkanı Fatma Köse’nin bu seçimi onayladığına dair bir evrak ilimizdedir. Tabi biz seçimden sonra göreve geldik. Genel merkezin Elimize ulaşan evraklarına göre herhangi bir yasadışı durum yoktur. Biz kıstas olarak evrakları esas alırız.Bu bizim CHP olarak aile meselemizdir.Bu konunun değerlendirmesini daha sonra kendi içimizde yapacağız.”

“BUNUNLA İLGİLİ BELGE VE TALİMAT BİZLERE GELECEKTİR”

CHP ve İYİ Parti olası ittifakı üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP İl başkanı Başoğlu şu ifadeleri kullandı;

“İttifak meselesi öncelikle genel merkezler tarafından değerlendirilecektir.Bununla ilgili bir belge yada talimat bizlere gelecektir. Bunun değerlendirmesini genel merkezler yapacaktır. Bu konuyu hayır buloğu olarak değildi bir nezaket ziyareti olarak değerlendirelim. Netice olarak aynı bölgede zonguldak’ta siyaset yapıyoruz. Siyaset çözüm merceğidir. İYİ Parti ile Zonguldakın sorunlarını çözmek paydasında elbette istişarede bulunacağız. O bununla ilgili bir sıkıntı yoktur. Zonguldaın sorunları çok büyüktür. Yapılan hizmetlerin bizleri bir lütüf olarak gösterildiği gerçeği vardır.”

“SEÇİME GİRMEKLE İLGİLİ EN YFAK BİR SIKINTIMIZ YOKTUR”

İYİ Partinin seçimleri girememe ihtimali üzerine açıklamada bulunan İYİ Parti Zonguldak başkanı Ragıp Bayraktar şunları söyledi;

“İyi partinin şimdilik seçimleri girememe gibi bir ihtimali yoktur. YSK’nın bir partinin seçimlere girebilmesi için 6 ay evvelden yapılması getekiyor. Genel merkezin kongreleri geçen ay yapılmıştır. Şu anda 4,5 ay gibi bir sürecimiz kalmıştır. Dolayısıyla Ankara seçime gidecekse eğer tabii ki giremeyiz seçimlere ve YSK’nın altı önceden seçimlerin yapılacağını haber vermesi gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir konuda söz konusu değildir. Bizim seçime girme ile ilgili en ufak bir sıkıntımız yoktur.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER