Cinayet davası sonuçlandı.... İşte karar...

Cinayet davası sonuçlandı.... İşte karar...

Cinayet davası sonuçlandı.... İşte karar...

Kıbrıs Mağusa’da 2017 yılının ilk kadın cinayeti olan ve sokak ortasında eşi tarafından herkesin gözü önünde hunharca 5 yerinden bıçaklanarak katledilen Zonguldaklı Burcu Okumuş cinayeti davasının sanığı Zonguldaklı Özgür Okumuş hakkındaki karar açıklandı. 
Kendisinden 17 yaş büyük eşi Burcu Okumuş’u (25) 6 bıçak darbesiyle çalıştığı kafenin önünde öldüren Özgür Okumuş (43), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Eşini 5 yerinden bıçaklayarak öldüren ve intihara teşebbüs eden sanık Özgür Okumuş, “Taammüden adam öldürme” davasından müebbet hapse, “Adam öldürme” davasından ise 30 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, iki ayrı davadan hapislik cezasına çarptırdığı sanığın cezalarının birlikte çekilmesine emir verirken; 41 yaşındaki sanık Özgür Okumuş müebbet hapis cezası olan 40 yılını cezaevinde geçirecek. Sanık hakkındaki kararı geçtiğimiz adli yıl döneminde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Fadıl Aksun okudu. Aksun, kararında, ülkede çalışmak için bulunan sanığın sokak ortasında işlediği cinayet ile sadece hakkı olmayan bir şekilde bir cana kastetmediğini; cinayetin sokak ortasında yaşanmasının ülkede infiale neden olduğunu belirtti. 
Hiç kimsenin ülke huzurunu bozup ülke insanının sokakta yürürken sokakların güvensiz olduğu hissine kapılmasına neden olmaya hakkı olmadığını söyleyen Aksun, sanığın toplum üzerinde yarattığı bu travmatik etkiyi sanığın aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti.
AKÇAKAYA: İÇİMİZE BİR NEBZE SU SERPİLDİ
Kararın ardından konuşan Burcu Okumuş’un babası Yaşar Akçakaya, 18 Nisan tarihinde yüreklerine hiç sönmeyecek bir ateş düştüğünü ve o günden beri gece ile gündüzü, acı ile tatlıyı ayırt edemez hale geldiklerini söyledi. 
Özgür Okumuş’un, yaşattığı vahşeti basit bir namus kavramına çektiğini söyleyen Akçakaya; KKTC’nin bağımsız mahkemelerine ve davada görev alan Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ile tahkikat subayı Serkan Bulak’a ve davalarını benimseyip duyarlılık gösteren KKTC halkına teşekkür etti.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER