Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına girdi

Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına girdi

Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına girdi

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alındığını söyledi.

Ortaokulu tamamlayıp lise kısmına gitmek istemeyen bu sene 250 öğrenciyi çıraklık eğitime kaydettiklerini belirten Muharrem Coşkun, “Bu arkadaşlarımız hem çalışacaklar, hem ustalık belgesini alacaklar, hem okuyacaklar” diyerek piyasada ki ara eleman sıkıntısının bu vesileyle ortadan kaldırılacağını söyledi.

Muharrem Coşkun konuşla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alındı. Özellikle 4+4+4’den sonra çırak bulmada sıkıntı çekiyorduk. Bunu gerek esnaf şurasında gerekse son yaptığımız toplantılarda ilk 8 yılını doldurduktan sora lise bölümüne gitmek istemeyen arkadaşlarımızı kendine yatkın biz meslek grubunda bir ustanın yanına yerleştirerek, yaygın öğretime de kaydını yaptırıyoruz.

Bu sene 250ye yakın Çıraklık Eğitim Merkezine, yani Mesleki Eğitim Merkezine öğrenci kaydettik bu uygulama kapsamında. 250nin üzerinde Ortaokulu bitirip çıraklık olarak kaydettiğimiz öğrenci sayımız var. Uygulama bu sene başlıyor. Özellikle lise sınıf kısmına gitmeyip de çalışmak isteyen arkadaşlarımızı piyasada ustaların yanına yerleştiriyoruz ve mesleklerinde usta olmalarını, ustalık belgesi almalarını sağlıyoruz. Ve bunlara hayata ve topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Piyasadaki ara eleman sıkıntımız bu vesileyle ortadan kalkmış olacak”

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER