Çocuk Hakları İçin Toplandılar

Çocuk Hakları İçin Toplandılar

Çocuk Hakları İçin Toplandılar

Çocuk Hakları Koruma Kurulu Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında Valilik binasında toplandı.

Zonguldak Valiliği’den yapılan açıklamada kanun hükmünce gerekli olan plan ve programlamanın yapılması kararlaştırıldı. Yapılan açıklamada, “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu Ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl Ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usûl Ve Esasları Yönergesi çerçevesinde toplanan İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yıl Sonu Toplantısı 28.12.2017 tarihinde saat:10. 00’ da Zonguldak Valisi Ahmet ÇINAR’ ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Vali Yardımcısı Nevzat TAŞDAN, ilçe kaymakamları ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmaların, il koordinasyon kurulu, ilçe koordinasyon ve alt komisyon toplantılarında alınan kararların, Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu Ve Destekleyici Tedbirlerin yerine getirilmesi çalışmalarının sunumuyla başlamıştır. 28.12.2017 tarihli İl Koordinasyon Kurulu yılsonu toplantısında 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yapılmış ve çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Ayrıca5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu Ve Destekleyici Tedbir Kararlarının daha çok hangi gerekçeler ile verildiği analiz edilerek ailelerin hangi konuda bilgilendirilmesi ve ne yönde bilinç ve farkındalık kazanmaları gerektiği hususları değerlendirilmiştir. 

Tümbunlar göz önüne alınarak 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan Eğitim ve Etkinlik projeleri de toplantı gündeminde ele alınmıştır.” Açıklaması yapıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER