Çocuk Korosu, büyük beğeni topladı

Çocuk Korosu, büyük beğeni topladı

Çocuk Korosu, büyük beğeni topladı

Çaycuma Belediyesi Çocuk Korosu’nun Cumhuriyeti’nin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında verdiği Cumhuriyet konserinde izleyiciler büyük coşku yaşadı.

Çaycuma Belediyesi Çocuk Korosu Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir konser verdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt ve eşi Kerstin Hundt, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar izledi. Müzik öğretmeni Nuray Bahadır’ın şef olarak görev yaptığı konser öncesi bir öğrenci tarafından İstiklal Marşı okundu. Atatürk fotoğraflarının bulunduğu tişört giyerek sahneye çıkan koroya piyanoda Anıl Yılmaz, gitarda İbrahim Torlakcı, bağlamada Onur Onbaşı, perküsyonda Celil Yamak ve bateride de Anıl Bahadır eşlik etti. 36 çocuktan oluşan koro konsere, “İlelebet Cumhuriyet” parçasıyla başladı. 16 parçanın seslendirildiği konser, “İzmir Marşı” ile sona erdi. Vatandaşlar zaman zaman çocuk korosunun parçalarına eşlik etti. Koro, konserin sonunda ayakta alkışlandı.

HUNDT: “BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN”
Şef Nuray Bahadır’a bir buket çiçek sunarak teşekkür eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Nuray hocamız 3 yıldan beri bu çocuklara emek veriyor. Ve çok kısa içerisinde de hazırlanan bu konserde geleceği güzel çocuklar inşallah çok başarılı insanlar olacaklar. Çok başarılı olacaklar hayatlarında ve mutlu olacaklar” dedi. Kantarcı’nın daveti ile sahneye gelen Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt salonu Türkçe, “Merhaba Çaycuma” sözleriyle selamladı. Hundt, 
“Sevgili bayanlar ve baylar, sevgili meslektaşım Bülent Kantarcı, bütün sorumlulara, bütün çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklara, bu akşam çok güzel işler başardılar. Kültürel çalışmalarda çocuklar çok önemli. Burada gördüm ki, kültürel çalışmalara çocukları eklemişsiniz. Benim için çok özel bir gün. Ben ve eşim bu programdan çok zevk aldık. Bu programı düzenleyen müzik öğretmeni, çocuklara ve Sayın Bülent Kantarcı’ya çok teşekkür ederim.”

KANTARCI: “CUMHURİYETLE ŞARKILARI GÖKYÜZÜNDE, SEMALARDA ÇINLAYACAK”
Tekrar söz alan Başkan Kantarcı, “Ben de sayın başkanımıza Çaycuma’ya ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz aslında programımızı 29 Ekim’e ayarlamıştık, ama onlarında çocuklarımızı dinlemesi için birkaç gün erteledik. İnşallah sonsuza dek yaşayacak Cumhuriyetimizin bu çocuklarının Cumhuriyetle ilgili söylediği şarkılar gökyüzünde, semalarda çınlayacak. Hepimiz inşallah bu ülkede güzel günler göreceğiz” diye konuştu. Konser, toplu halde fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER