"Çocuklar ramazanın güzelliklerini anlayarak büyümeli"

ZONGULDAK - Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, çocukların duyarlı ve bilinçli yetişmelerinde ramazanın güzelliklerini öğrenmelerinin önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Aileler ramazan ayını fırsat bilsinler.

"Çocuklar ramazanın güzelliklerini anlayarak büyümeli"

Kuran ve sünnet ruhunu hayatımıza, çocuklarımızın hayatına nasıl indiririz sevdasında olursak ramazan ayı da bizim için rahmet ayı olur. dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allahın kendilerine vermiş olduğu en büyük nimetlerden birinin de çocuklar olduğunu söyledi.

Çocukların ramazan ayının güzelliklerini anlayarak büyümelerinin gelecekte daha bilinçli olmalarına katkı sağlayacağına dikkati çeken Can, şöyle konuştu:

Çocuklar bizden görmeli ki, bizim gibi davransınlar. Onları namaza, oruç ibadetine alıştırmak, kulluk bilincini oluşturmak, fakirliği ve açlığın ne anlama geldiğini anlamaları, fakirlerin gözetilmesinin üzerimizde bir hak olduğunu ve bütün nimetlere şükredilmesi gerektiğini yavrularımızın o güzel beyinlerine nakşederek gerekeni vermek olduğunu anlamamız gerekir.

Can, ailelerin iftar sofralarına çocuklarıyla oturup rahmet ayını onlara en güzel şekilde anlatmaları gerektiğini belirterek, Ramazan ayındaki iftar sofralarının sadece aileyle değil, darda kalanlarla, fakirlerle veya onlara o yemeği götürmek suretiyle sofralarımızı Halil İbrahim Sofrasına dönüştürmeliyiz. Aileler ramazan ayını fırsat bilsinler. Kuran ve sünnet ruhunu hayatımıza, çocuklarımızın hayatına nasıl indiririz sevdasında olursak, ramazan ayı da bizim için rahmet ayı olur. ifadelerini kullandı.

- İftar sofrasındaki muhabbetler çocuklar için son derece önemli

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih Aybey de birlikte iftar sofrasına oturulduğunu gören çocukların gelecekte orucun insan hayatına kattığı güzellikleri hissedebileceğini dile getirdi.

Aile fertlerinin aynı sofrada bulunması durumunun pek çok ailede her geçen gün azaldığını ifade eden Aybey, Ramazan ayı burada büyük bir vesiledir. İftar sofrasındaki muhabbetler çocuklar için son derece önemlidir. Aile fertlerinin birbirleri arasında sevgi ve muhabbet yumağının daha da büyümesine vesile olmaktadır. diye konuştu.

Aybey, bu anı yaşayan çocukların gelecekte hayatlarının şekillenmesinde önemli bir yer tutacağını anlatarak, şunları kaydetti:

Çocuklarda o bilincin oluşmasında en büyük rolü anne ve babalar üstlenmektedir. Birlikte yenilen yemeğin ne kadar bereketli olduğu konularında çocuklara gelişim çağlarına uygun vaziyette mesajlar vermesi lazım. Çünkü en güzel öğrenme yollarından birisi öğrenme ortamlarının oluştuğu durumlarda olur. Çocukları küçük yaşlardan itibaren iftar sofralarına alıştırmamız lazım. Böylece medeniyetimizle ilgili değerleri anlayarak, yaşayarak ve öğreterek çocuklarımıza miras bırakabiliriz.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER