COVID-19 TEDBİRLERİNE KARŞI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

COVID-19 TEDBİRLERİNE KARŞI SIKÇA SORULAN  SORULAR VE CEVAPLARI

Zonguldak Valiliği, daha önce 24 maddeden oluşan Corona Virüs tedbirlerine ilişkin sıkça sorulan soru ve cevapları yayınlamıştı. Zonguldak Valiliği  bugün de ek olarak 4 tane ek soru ve cevap yayınladı.

İŞTE O SORU VE CEVAPLAR:

Soru 25. ÜLKEMİZE GELEN YABANCI TURİSTLERİN ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLERARASI TRANSFERİNİ SAĞLAYAN ARAÇLARIN SÜRÜCÜLERİ İLE PROFESYONEL TURİST REHBERLERİ HAFTA SONLARI BELİRLİ SAATLER İÇİN GETİRİLEN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDAN MUAF MIDIR?

Cevap 25: Turizm faaliyetleri kapsamında geçici bir süreyle Ülkemizde bulunan yabancı turistler hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduklarından ülkemize gelen yabancı turistlere yönelik tur ve transfer hizmetlerini sağlayacak transfer araç (turist taşıma aracı belgesi olanlar) sürücüleri ile turistlere yönelik rehberlik faaliyetlerini yürütecek profesyonel turist rehberleri (turist rehberi kartı ve kimlik kartı sahibi olanlar) sadece yabancı turistlere hizmet sunmak ve yetkili seyahat acentasından görev bölgesi, görevin amacı ve yolculuk güzergâhını veya tur programını içerecek şekilde bir belge almak kaydıyla hafta sonu belirli saatler için getirilen kısıtlamalardan muaftır.

Soru 26. ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM GÖREN 20 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLER ŞEHİR İÇİ VEYA ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMASINA TABİ MİDİR?

Cevap 26: Teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitime devam etmekte olan 20 yaş altındaki öğrenciler, üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde hazırlanan belgeyi ibraz etmeleri halinde yanlarında veli/vasi bulunmaksızın şehir içi veya şehirlerarası seyahat edebilirler.

SORU 27. FEDERASYONLARIN TAKVİMLERİNDE İLAN ETTİĞİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MÜSABAKALARINA, TÜM BRANŞLARDAKİ MİLLİ SPORCU SEÇMELERİNE, OLİMPİK BRANŞLARDA OLİMPİYAT BARAJI ALMAK ÜZERE YAPILAN SPORTİF FAALİYETLERE VE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ SPOR PROJESİNE KATILACAK 20 YAŞ ALTI LİSANSLI SPORCULAR BELİRLİ SAATLERDE SOKAĞA ÇIKMA VE SEYAHAT KISITLAMALARINDAN MUAF MIDIR?

Cevap 27: Federasyonların takvimlerinde ilan ettiği Türkiye Şampiyonası müsabakalarına, tüm branşlardaki milli sporcu seçmelerine, olimpik branşlarda olimpiyat barajı almak üzere yapılan sportif faaliyetlere ve Gençlik ve Spor Bakanlığının spor projesine katılacak 20 yaş ait lisanslI sporcular, gençlik ve spor il müdürlüğü veya ilgili federasyonca düzenlenen durumunu gösterir belgeyi ibraz etmek kaydıyla müsabaka veya seçmelere yönelik antrenmanlar da dahil olmak üzere bu faaliyetleri sırasında belirli saatlerde sokağa çıkma yasağından muaf olup ve yanlarında veli/vasi bulunmaksızın şehir içi ve şehirler arası seyahat edebilirler.

SORU 28. KAYITLI BULUNDUĞU ODA NEDENİYLE MARKET RUHSATI ALMAKLA BİRLİKTE FİİLEN BAKKAL DURUMUNDA OLAN İŞ YERLERİ MARKETLER İÇİN GETİRİLEN ÇALIŞMA SAATLERİ KISITLAMASINA TABİ MİDİR?

Cevap 28: Kayıtlı olduğu odaya (esnaf ya da ticaret odası fark etmeksizin) bakılmaksızın depolama alanı hariç olmak üzere toplam 100 metrekarenin altındaki yerlerin uygulamada bakkal (alkol satışı yapılan yerler hariç) olarak kabul edilmesi ve çalışma saati kısıtlamasına tabi tutulmamaları gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER