Cumayan'ı sel mağdurları Vali Erdoğan Bektaş'a seslendi

'Bize yardım eli uzatın'

Cumayan'ı sel mağdurları Vali Erdoğan Bektaş'a seslendi

Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, geçtiğimiz hafta cuma günü taşan dere nedeniyle iki sokağı birbirine bağlayan köprü ve yanındaki tek katlı ev su altında kalmıştı.
Yaşanan taşkın sonrasında evlerinin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen mağdur Yeliz Kahveci, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a çağrıda bulunarak, evlerine yeniden kavuşmak istediklerini söyledi. 
VALİ BEKTAŞ, TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, taşkının olduğu yerde bölgede incelemede bulunmuş, sorunun her yıl tekrarlandığını söyleyen Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ve Cumayanı Mahalle Muhtarı İbrahim Cansızoğlu'na, "Bu yıllardır, her sene var. Bu niye yapılmamış kardeşim bugüne kadar? Bu iş olması lazım için var ya DSİ'yi, bizi oturtmayacaksınız? Çözülünceye kadar bizi oturtmayacaksınız? Böyle bir iş olabilir mi ya? Her sene olan bir şey bir daha neden tekrarlıyor?" demişti.
ÇATALAĞZI BELEDİYE BAŞKANI ADNAN AKGÜN’E TEPKİ BÜYÜK
Yaşanan taşkın sonrasında mağdur olan ve zararlarının karşılanması için Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş’a seslenen Yeliz Kahveci, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’e de tepkisini gösterdi. Taşkın nedeniyle mağdur olduklarını ve felçli olan annesi ile evlerinde kalamadıklarını söyleyen Kahveci, AFAD ve Sosyal Hizmetlerin yaptığı incelemelerin ardından kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söyledi. 
‘ADNAN AKGÜN, KAYMAKAMLIK KAPISINDA AĞLA DEDİ’
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’e tepki gösteren Yeliz Kahveci: “Deremizde çoğu zaman taşmalar meydana geliyordu fakat ilk kez evimizin içine kadar girdi. Ben hastanedeydim, komşularım bana haber verdiklerinde sudan dolayı evin içine giremedim. Su tamamen evin içine girmiş, eşyalarımızı kurtaramadık. AFAD ve Sosyal hizmetlerden yetkililer geldiler. Bakıp, inceleme yaptılar. Belediye Başkanı Adnan Akgün’de geldi, hiç bir şey söylemedi. Sadece bana, Kaymakamlıktan yardım istememi ve kapısında ağlamamı söyledi. Bir Belediye Başkanı bunu söyler mi? Ben Çatalağzı vatandaşıyım, burada yaşıyorum, çalışmıyorum, felçli annemle yaşıyorum. O başkanda kendim Kaymakamlığa gitmemi istiyor. 
‘SAYIN VALİMİZ BİZE YARDIM ETSİN’
Vali Erdoğan Bektaş’a yardım çağrısında bulunan Yeliz Kahveci: “Ben bu evi toparlayamam, çalışmıyorum. Çalışsam belki bir şeyler yapabilirim. İstediğim evimi toparlasınlar. Ne oturacak koltuğum ne de yatacak bir yatağım yok. Sayın Valimize seslenmek istiyorum, bizlere yardım etsin. Biz çok mağdur durumdayız. Sayın valim bizlere yardım edin” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER