Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş taşeron işçi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada KİT'lerde çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. KİT'ler kadroya dahil olacak mı, Cumhurbaşkanı Erdoğan KİT'lerde çalışan taşeron işçilerle ilgili neler söyledi? İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş taşeron işçi açıklaması!

Taşeron işçilerin başvuru süresi doldu. Asıl listelerin asılmasına az kaldı, bundan sonra taşeron işçiler için sınav süreci başlayacak. Sınav süresinden sonra ise taşeron işçiler 2 Nisanda kadroya geçecek. Taşeron işçilerle ilgili bir diğer merak konusu da KİTlerde çalışanlar. KİTlerde çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili beklentiler devam ederken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanndan KİTlerde çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalar geldi.

KİTTEKİ TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇECEK Mİ?

Tokatta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokattaki KİTlerin Kadro isteriz sloganına karşılık KİTte çalışan taşeron işçilere seslendi.

Erdoğan, KİTteki taşeron işçilerle ilgili şunları söyledi:

Biz sözü bir kere söyleriz. KİTlerin de BİTlerin de kadroları normal taşeron gibi değil. Ne gibi olacak? KİTler şu anda hangi anlayışla, hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİTlerdekiler de aynen, yani biz aradan komisyoncuları ne yaptık, kaldırdık. Olay bu.

TAŞERON İŞÇİ DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili açıklama yaptı.

Uzun yıllardan bu yana AK Partinin taşeron konusuyla ilgili bir sözünün olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, İnşallah bunlara da cevap vermek için her türlü konu şu anda masamızın üzerinde. İlk önce bir toplu sözleşme sürecini geride bıraktık biliyorsunuz. Kamu görevlilerimizle ilgili, uzun yıllardır tartışılan, partimizin de bir sözü olan taşeron konusuyla alakalı Rabbim nasib etti, 1 milyon kardeşimizi kapsama alan önemli bir çalışmayı sonuçlandırmış durumdayız. Başvurularımızı aldık, 10 günlük süreci tamamladık, şimdi değerlendirme sürecine girdik. Sonrasında aşama aşama süreçlerimizi inşallah tamamlayacağız dedi.

BELEDİYELERDE TAŞERON İÇİN İHALE OLMAYACAK

Merkezi bütçeyle düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarımızdan şu anda artık taşeron çalışma gündemden kalkmış durumda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. 12 ayın altında olan personel alımına dayalı ihaleler de dahil olmak üzere, belediyelerdeki kardeşlerimiz, ileride çok daha iyi anlaşılacak. Bundan sonra belediye şirketlerinde ve belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler diyen Bakan Sasrıeroğlu, Orada da personel çalıştırılmasına dayalı hizmet ihalesi artık yapılmayacak bundan sonra. 4/C konusu yılların sorunu, toplu sözleşme masamızın en önemli konusuydu. Bundan sonra 4/C diye bir çalışmamız artık ortada kalmadı. 4/Bye kardeşlerimizi geçirdik. Yine mevsimlik geçici işçilerimizin 5 ay 29 gündü çalışma süreleri, 9 ay 29 güne kadar çalışma imkanlarıyla onların geleceğe daha da umutla bakmalarını sağlayıcı önemli bir adım attık şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER