'Cumhurbaşkanımız duysa fırça atar!'

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'den AK vekilleri kızdıracak açıklamalar

'Cumhurbaşkanımız duysa fırça atar!'

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK’ya işçi alım süresinin uzamasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını düşündüğünü söyleyen Ahmet Demirci, işçi alınmaması durumunda yerel seçimlere bir yansıma yapacağını açıkladı. 
‘SENDİKA OLARAK İSTEĞİMİZ BİR AN ÖNCE İŞÇİ ALINSIN’
İşçi alımının bir an önce yapılmasını istediklerini söyleyen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci: “Sendika olarak isteğimiz, sayın cumhurbaşkanımızın işçi alınacağını söylemesinin ardından en kısa zamanda işçi alımıdır. Alınacak işçi arkadaşlarımızın Aralık ayında iş başı yapabileceğini de söylemiştik. Maalesef gelinen süreçte olumlu bir hava gelişmedi. Kamuoyunda müracaatların başladığını yönünde konuşmalar yapılıyor. Bu tür açıklamalara kimse tamah etmesin. Bu tür açıklamayı bizler ya da TTK Genel Müdürümüz yapacak. Bu hafta içerisinde başvuru tarihinin açıklanmasını bekliyorduk, ama şu ana kadar TTK Genel Müdürümüzün de böyle bir açıklaması yok. Yaş konusunda da bir netlik yok. İşçilerin kura çekimi ile alınmasında hem fikir olduk” dedi.
‘BİR ANDA KURUMA 5-6 BİN İŞÇİ ALINMASI İHANETTİR’
Kuruma bir anda işçi alınmasının ihanet olacağını söyleyen Demirci: “Kuruma işçi alınması talebinde bulunanların başında biz geliyoruz. Bir anda kuruma 5-6 bin işçi alınması ihanettir. Neden? Bu arkadaşlarımızın yetişmesi gerekiyor. İşçi, usta, kalifiyeli elaman sayısı. İşçi-çırak işçisi burada gündeme geliyor. Aralıklı olarak işçilerimizi alalım, onları da öğretmiş oluruz. Bir an da 6 bin işçi alınmasın dememizin sebebi, iş kazalarının bir anda artmamasıdır. Keşke 1970 yılında ki gibi 50 bin işçi sayısına çıkartabilsek. Bir anda alım kaldırılmaz. Alınan arkadaşlarımızın alışması lazım, çıraklıktan ustalığa geçmesi lazım, böyle olur daha iyi olur” dedi. 
‘ŞEHİT MADENCİ ÇOCUKLARIMIZA ÖNCELİK İSTİYORUZ’
Şehit madenci çocuklarına öncelik istediklerini söyleyen Demirci: “Şehit madenci çocuklarımızın ve birinci derece yakınlarının işe öncelikli olarak alınması için biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Şehitlerimizi birazcık seviyorsak, bu kardeşlerimizin çocuklarını bin 500’ün haricinde kaç kişi alınacak kuruma alınsın. Zaten kurumun işçiye ihtiyacı var. Bunun kararını verecek olan devlet yetkililerimizdir. Bir gelişme olursa bizler de şehit ailelerimizde mutlu olurlar” dedi.
‘CUMHURBAŞKANIN HABERİ YOKTUR’
Sürecin neden bu kadar uzadığı yönünde bilgilerinin olmadığını söyleyen Demirci: “TTK’ya işçi alımlarında bizim yaş konusunda bir şey söyleme yetkimiz yok. Buraya tecrübeli işçi alırsak çırak-usta durumu da fazla sürmez. Yaş konusu da, tarih de şu anda muallakta kaldı. Bir an önce açıklama yapılsın da il dışında olan kardeşlerimiz de yaş konusunda boşlukta kalmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz mutlaka verdiği sözü tutacağını biliyoruz. Sanıyorum sayın Cumhurbaşkanımızın sürenin bu kadar uzadığından haberi yok. Kararname de yayınlandı ama bu kadar sıkıntı süreç olduğundan kendisinin haberi olduğuna inanmıyorum. Şimdi Milletvekillerimiz çalışkan isimler, bu konuda uğraştıklarını biliyorum ama sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşıp ulaşmadıklarını bilmiyorum. O konu da biraz tereddüdümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzde yerel seçimler varken de sıkıntıya düşülmesini istemez. O zaman cumhurbaşkanımıza hep birlikte aktaracağız. Aralık ayı içerisinde müracaatlarda başlamaz ise bir girişimde bulunmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yaşanan süreci bilse ‘Neden işçileri almıyorsunuz?’ diye alttakilere tepkisini gösterir, fırçalar! Haziran ayında söz verdi, üzerinden 6 ay geçti. 6 aydır bu süreç işlemez mi? Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşılmış olsaydı eğer süreç daha hızlı olurdu. 
‘YEREL SEÇİMLERE YANSIR’
Yerel seçimlere kadar alımların olmaması durumunda seçimlere yansıyacağını söyleyen Ahmet Demirci: “Bizim yönetimimizin olduğu dönemde 3 seçim yaşadık. Bir çok sorunu çözüp, haklarımızı aldık. Ben bu işçi alımının seçimlerden önce alınacağını düşünüyorum. Alınmazsa yapılacak bir şey yok, önümüzde ki yerel seçimlere de bu yansır” dedi. 
‘GENÇLERİMİZ KAÇAK OCAKTA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR’
Zonguldak’ta ocakların dışında çalışacak yer olmadığını söyleyen Demirci: “Zonguldak’ta TTK’dan başka çalışacak yer yok. Çocuklarımız ya gurbete gidecekler ya da kaçak ocaklarda çalışacaklar. Sonra kaçak ocaklar kapatılsın deniyor. Gençlerimiz iş olmayınca oralarda çalışmayacak da ne yapacak? Ölümle burun buruna da olsa, sigorta da olmasa çalışmak zorunda kalıyorlar. 
‘KİMSE ŞÜPHE ETMESİN’
Madencilerin hafta da beş gün üretimlerine devam edeceğini söyleyen Demirci: “Arkadaşlarımızın tereddüdü var, sanki hafta sonu izin yapamayacaklarmış gibi görünüyor. Ancak öyle bir durum yok. Yine hafta da beş gün çalışıp, izinlerini yapacaklar. Sayın Genel Müdürümüzün 7 gün çalışılması durumunda üretimin arttırılabileceği yönünde bir görüşü var. Elbette olabilir ama bu işçi sayısı ile olmaz. Çünkü işçi sayımız çok. İşçi alımından sonra pilot bölge olarak Karadon gündeme alınacak. İşçi fazlalığı, yoğunluğu Karadon’a verilirse orada pilot bölge çalışması yapılacak. Üretim gerçekten artıyorsa, hükümete de seslenerek yeniden işçi alımı konusunda güçlenmiş olacağız” dedi.
‘MART AYINDA KONGREMİZİ YAPACAĞIZ’
Son olarak kongre süreci hakkında bilgi veren Demirci: “Taban delege seçimleri kaza, bela olmadan tamamlandı. İtiraz süremizde doldu. Ocak ayının ilk haftasından itibaren şube seçimlerini yaptıktan sonra, yerel seçimlerden önce Mart ayında Genel Kurulumuzu yapacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 16:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Madenci Mahoni
Madenci Mahoni - 5 yıl Önce

Bu adamın kendine faydası yok Allah aşkına bunun sözüyle kim oyunu başka partiye verir devletimiz işçi alacağız dediyse alır

SIRADAKİ HABER