Cumhuriyet'e hep birlikte sahip çıkacağız

Cumhuriyet’e hep birlikte sahip çıkacağız

Cumhuriyet'e hep birlikte sahip çıkacağız

Cumhuriyet’e hep birlikte sahip çıkacağız

Cumhuriyet’in ilanının 94. Yıldönümü dolayısı ile Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün,

 “Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı tüm milletimize kutlu olsun. Milletimizin29 Ekim 1923 tarihinde kurulan bu cumhuriyetin değerini daha iyi anlaması açısından son yıllarda yaşadığımız olayları gördüğü için daha duyarlı, cumhuriyetine daha çok sahiplenen bir bilinçte olması gerekiyor. Son yaşadığımız 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi bunlara bir örnektir” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kazandıkları Kurtuluş Savaşının ardından29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ilan edilen Cumhuriyet yönetim biçiminin kutlandığı Cumhuriyet Bayramının 94’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde de coşkuyla kutlanacak.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi yaptığı açıklamada çoluk çocuk herkesi 29 Ekim Pazar günü sabahı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmaları çağrısında bulundu.

Sapkın ideolojilerden uzak, gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için cumhuriyete hep birlikte sahip çıkmalıyız diyen Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve önemi hakkında şunları söyledi:

“Bu yıl cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı tüm milletimize kutlu olsun. Milletimiz kurulan bu cumhuriyetin değerini idrak etme anlamında son yıllarda yaşadığımız olayları gördüğümüz zaman daha duyarlı, cumhuriyetine daha çok sahiplenen bir bilinçte olması gerekiyor. Son yaşadığımız 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi bunlara bir örnektir. Cumhuriyetimizin temeli öyle sağlam atılmış ki 15 Temmuz Darbe Girişiminde dini bir yapılanma üzerine halkımızın dini duygularını kullanarak bir cemaatin ne kadar tehlikeli olabileceğini hep beraber yaşadık ve gördük.

HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken cumhuriyeti laiklik temeli ilkesinde kurmuştur. Laikliğe sahip çıkmadığımız zaman nerelere savrulduğumuzu hep beraber yaşadık, gördük. Bu bile somut bir örnektir. Aynı zamanda Ortadoğu’da ki gelişmeler, Ortadoğu’nun karmaşası, din, mezhep, ırk üzerinden yapılan savaşlar laiklik ilkesinin cumhuriyet için ne derecede önem arz ettiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle halkımızın, tüm insanlarımızın cumhuriyete her alanda sahip çıkması, her konuda ileriye getirmesi gerekiyor. Bu sapkın ideolojilerden uzak, gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için cumhuriyete hep birlikte sahipleneceğiz.”

COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

29 Ekim Pazar günü tüm Çatalağzı halkını bayram kutlamalarına katılmaları için belde merkezindeki meydana davet eden Akgün, “Biz her sene düzenli olarak Çatalağzı Belediyesi Meydanımızda Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda duyarlı ve katılım sağlıyorlar. Ben tüm aileleri, çoluk çocuk herkesi 29 Ekim Pazar günü sabahı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet ediyorum. İnşallah 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyetimizi tüm Türkiye’de olduğu gibi Çatalağzı’mızda da coşkuyla kutlayacağız” dedi. (Gündem)

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER