DEAŞ şüphelileri hakim karşısında

- Zonguldak'ta, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı

DEAŞ şüphelileri hakim karşısında

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında haklarında 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 4 sanık hakim karşısına çıktı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu şüpheliler Amer Abdulkerim Zeidan, Walid Halaf ve Zeidan Abdulkerim Zeidan ile avukatları katıldı.

Duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarının yöneltildiği sanıklar, haklarında hazırlanan iddianameyle ilgili tercüman aracılığıyla bilgilendirildi.

Tercüman eşliğinde ifade veren sanıklar, iddianamenin Türkçe yazıldığını belirterek, haklarındaki suçlamaları tam anlamıyla öğrenebilmek için iddianamenin Arapça olarak kendilerine verilmesini, buna göre savunma yapmak istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, iddianamenin Arapça çevirisinin sanıklara verilmesi ve savunmalarını yapabilmeleri için duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

- İddianameden

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 31 sayfalık iddianamede, örgütün kuruluş amacı, yapısı, ideolojisi, Türkiye'deki eylemlerinin yanı sıra Müslümanların yaşadığı tüm ülkelerin terör örgütünün hedefinde olduğu vurgulanıyor.

İddianamede, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nün tespitleri sonucunda, DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi bir kişinin Türkiye'de kontrol altında tuttuğu bomba yüklü araçla eylem gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

Söz konusu eylem planlamasının detaylarının Irak'tan belirlendiği bilgisine yer verilen iddianamede, halihazırda bomba yüklü aracı kullanacak örgüt mensubu arayışında olan şüphelinin WhatsApp uygulaması üzerinden kurmuş olduğu bağlantılarının da deşifre edildiği kaydediliyor.

İddianamede, WhatsApp görüşmelerinin yapıldığı söz konusu GSM hattının "Velid" ismiyle bilinen, Irak uyruklu bir kişi tarafından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kullanıldığının bildirilmesi üzerine soruşturma açıldığı ve bu kapsamda "Velid" ismiyle bilinen Irak uyruklu Walid Halaf ile yanında bulunanların Ereğli'de gözaltına alındığı aktarılıyor.

İddianamede, 4 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER