Demir, Azerbaycan'da temaslarda bulundu

Demir, Azerbaycan'da temaslarda bulundu

Demir, Azerbaycan'da temaslarda bulundu

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkan Vekil Ömer Faruk Yıldız ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya; Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen “Türkiye-Azerbaycan Ekonomik İşbirliğini Geliştirmede Yeni Ufuklar” konulu sempozyumuna katıldı.
Sempozyum ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Azerbaycan Ulu Önderi Haydar ALİYEV’in ifadesiyle ‘İki Devlet Bir Millet’ anlayışıyla, bir ucu Sibirya ve Çin’e uzanan Türk dünyasında, Anadolu’ya köprü olarak gördüğümüz kardeşlerimizle ‘Türkiye-Azerbaycan Ekonomik İlişkilerinde Yeni Ufuklar Sempozyumu’nda buluştuk. 
Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun tamamlanmasıyla AB Ülkelerine yapılacak Azeri dış ticaretinde, Filyos limanı ve lojistik merkezinin sunacağı avantajlar konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. 
Hidrokarbon sektörü dışında, iki Ülke arasında diğer sektörlerde de ticaretten öte ortak üretim ve birlikte ihracat üzerine yoğunlaştığı bir dönemde olduğumuzu müşahede ettik. Ülkemizin söz sahibi olduğu ve bölgemizin de gelişeceğini düşündüğümüz seracılık başta olmak üzere, bu doğrultuda yapılabilecek ortak yatırımlarla ilgili ön temaslarda bulunduk. Detaylı çalışmalar yapmak üzere ‘Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasiyası’ ile fikir birliğine vardık.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER