Demir, Konsey Toplantısı’nda

Demir, Konsey Toplantısı’nda

Demir, Konsey Toplantısı’nda

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen  Ticaret ve Sanayi Odaları – Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısına katıldı . 
Toplantıda, Bakanlar Kurulu'nun 05/04/1994 tarih ve 21896 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 04/04/1994 tarih ve 94/5377 sayılı Karari ile ilan edilen Filyos  Serbest Bölgesinin, Filyos Limanı inşaatındaki ilerleme ile birlikte yeniden ele alınması talebi iletildi. Kanunun hukuki boyutları ve tüm yönleri ile incelenmesi amacıyla, potansiyel yatırımcı adaylarının katılımıyla, en yakın zamanda Zonguldak'ta toplantısı düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Özellikle ihracatçı firmaların dış ticaret işlemlerinde kullanmakta olduğu Eximbank'ın Zonguldak'a şube yada irtibat ofisi kurulması yönündeki talep iletildi. Konunun 15 Ocak'ta, Eximbank Genel Müdürü  Adnan Yıldırım'ın katılımıyla İlimizde düzenlenecek toplantıda görüşülmesi kararlaştırıldı. 
Ayrıca, ilimiz mevcut liman kapasitesi ve yeni oluşacak kapasiteyle Zonguldak'ın denizcilik sektöründe potansiyelini geliştirmek amacıyla planlanan '' Zonguldak Denizlik Zirvesi'' organizasyonunun Şubat ayı içerisinde TOBB Başkan vekili ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 
Son olarak, yılbaşı itibariyle asgari ücret konusunda yapılan düzenlemenin, yer altı maden işletmelerinde iki katı olarak uygulanacağı hatırlatılarak, yer altında çalışacak vasıfsız bir işçinin net ücretinin 4.348,60 TL, işverene maliyetinin ise 6.420,50 TL olacağını, halen zor durumda olan firmalarımızın bu şartlarda rekabetçi olamayacağını hükümetimizin dikkatine sunuldu. Madencilik sektöründe  iş gücü üzerindeki ek maliyetlerin azaltılması talep edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER