Demirci sonunda isyan etti: İşçi az üretim düştü

Ahmet Demirci sonunda isyan etti: İşçi az üretim düştü

Demirci sonunda isyan etti: İşçi az üretim düştü

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
‘KAVGASIZ KONGRE GEÇİRDİK’
Haftasonu gerçekleştirilen kongreyi değerlendiren Ahmet Demirci: “11. olağan genel kurulumuzun hepsi için şubelerimizde 7 tane bölgemizin genel kongreleri yapıldı son zamanların en güzel geçen kongreleriydi kavgasız şamatasız güzel kongreler geçirdik.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim güzel bir seçim geçirdik. Mart ayı içinde 11. Genel kurulumuzu yaparak yolumuza devam edeceğiz. Sendikamızın ve işçimizin ileriye gitmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” dedi. 
‘1500 KİŞİ BİR AN ÖNCE ALINMALI’
İşçi alamının bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Demirci: “4 senelik görev sürecimizde çok güzel işlere yaptık sendika tarihinin en iyi sözleşmelerine imza attığımızı düşünüyorum dört dörtlük başarılı olduk mu? Olamadığımız yerlerde var ama guruplunun daimiye geçirilmesi asgari ücretin alınması alınamayan kömürlerin alınması kurumun kapanacak denilen yere 1500 işçi alımının sözü alınması bizim için çok büyük gelişme 24 hazirandan beri verilen sözün yerine getirilmemesi onlar içinde ayıp Cumhurbaşkanımız kendileri bizzat 2018 yılı içerisinde 1000 kişi alınacağını söylemişti 500 kişide bu yıl içeresinde alınacağını söylemişti maalesef alınamadı 12 şubatta alınacağı söyleniyor fakat hala resmi bir tarih yok 12 Şubatta müracaatların alınacağı 2 Martta kuranın çekileceğini söylüyorlar 1000+500 olarak söyleniyor biz bunun 1500 olarak alınmasını istiyoruz çünkü 2019 yılına girdik Ocak ayını da bitirdik genel müdürlüğümüzün yetkisi değil ama bakanlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız bakanlarımızın da güzel karar vermesini istiyoruz 1500 kişinin bir an önce alınmasını istiyoruz, hatta alınamıyorsa 1500 kişinin kurasının çekilmesini diyecekler ki 1000 kişi işbaşı 500 kişide mesela Nisan ayı içerisinde başlayacak atıyorum, böyle bir tarih verirlerse çok mutlu oluruz. Yaş ile ilgili resmi bir açıklama yok bizim bildiğimiz 19 yaşından gün alacak 32 yaşından gün almamış olacak yani askerlik aranmıyor kura çekildiği gün 32 yaşından gün almamış olacak.”
‘ŞEHİTLERİMİZİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ’
İşçi alamında şehit madenci çocuklarının göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Demirci: “İlk açıklamalarda tüm Türkiye’den işçi alınacaktı KPSS kapsamına biz karşı çıktık, biz Karabük, Bartın ve Zonguldak bölgesi alınmasını istedik çünkü mürettep köy dediğimiz köyler var bizim mücadelemizi verdik ve başarıya ulaştık son yaptığımız toplantıda yeni düzenlemelere göre kurumun yani TTK’nın o ilde şubesi yoksa alınamıyormuş Karabük’te şubemiz olmadığı için alınamıyor ama Bartın’da Amasra bölgemiz olduğu için alınabiliyor, önergeye göre Karabük’ün Yenice ilçesi ondan dolayı kuraya maalesef giremiyor ama biz arkadaşlarımıza söyledik ikametgâhlarını Zonguldak’a aldırdıkları taktirde kuraya girebiliyorlar, çünkü onlarda bizim canımız mesela Tır köyünden Kozlu’da 33 şehidimiz var kanunlar çerçevesinde gerekeni yapacağız.”
‘HERKES ŞANSINI DENEYECEK’
Kura çekimine girmeye herkesin hakkının olduğunu söyleyen Demirci: “Bizlerde kalifiye yetişmiş elemanlar isteriz ama yaş sınırlarına göre herkesin girme şansı var kalifiye eleman olması tabi ki daha mantıklı ve doğru ama insan haklarına aykırı, herkes kuraya girecek kuradan kim çıkarsa şansını deneyecek. Şehit ailelerinin bizim için her zaman ayrı bir yeri var. Biz devletimize şehit ailelerimizin yavrularını kuraya sokmanıza gerek yok Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şehit ailelerinin çocuklarına sahip çıkmalı TTK ya da başka kurum kuraya sokmadan işe almalı canını bu Devlet için veren ailelerin çocukları kuraya girmemeli.”
‘İŞÇİ AZ ÜRETİMDE AZALDI’
İşçi sayısının az olmasından dolayı üreteminde azaldığını söyleyen Demirci: “Zonguldak’ın her yeri TTK idi istisnamı TTK sağlıyordu 50 60 bin işçi vardı şu anda 7000 bandını kırdık 6000 küsurlara düştük yer altında bir fiil çalışan 1500 kişi var üretimimiz 900 bin ton civarındayız.” (Gamze Taşdemir)

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER