Demirsu'dan Toplum yararına Program açıklaması

Demirsu'dan Toplum yararına Programı açıklaması

Demirsu'dan Toplum yararına Program açıklaması

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gönül Demirsu, Toplum Yararına Program (TYP) ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Kayıtların önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Demirsu, 400 hizmetli ve 230 güvenlik görevlisinin kurayla mı, yoksa, listeyle mi alınacağının Vali Erdoğan Bektaş ile istişare yaptıktan sonra belli olacağını ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizdeki işsizliğin yoğun olduğu zamanlarda işgücü piyasasından işsizlerimizi uzak tutmamak adına zaman zaman toplum yararına programlar düzenliyoruz. Bütün kamuoyunun da her daim beklediğini gödüyüm için ve sürekli kurumumuza bu soruları sorması nedeniyle açıklama yapma gereği duydum. Bugün itibariyle sistemimize Toplum Yararına Program'dan bir ödenek düştü. Sadece okullarda çalıştırılmak üzere 400 temizlik personeli, 230 da güvenlik görevlisi alınacak. Ancak burada, talimatlarımızda bir değişiklik oldu. Daha önce net 3 asgari ücretin aynı haneye girmesi halinde - bu da ortalama 5 bin liraya tekabül ediyordu - bu kişiler Toplum Yararına Program'lar dan faydalanamıyordu. Bu, mağdurların biraz daha fazla faydalanması açısından aşağıya çekildi. Şu anda aynı hane içerisinde 1,5 asgari ücretin üzerinde ödeme girerse, bu kişiler Toplum Yararına Program'lardan faydalanamayacak ve bunları biz zaten zaman zaman kapılara da asacağız, duyuracağız. Başvuruya gelen işsizlerimize de iş ve meslek danışmanları tarafından bunlardan bahsedilecek ve bu durumda çoğunlukla sosyal yardımlaşmadan faydalananları, ya da asgari ücretin net bir buçuk katı altında evine gelir girenleri daha fazla faydalandırmış olacağız. Henüz başvuru konusunda bir takvim belirlemedi. Zaten ödeneğimiz bugün geldi. Kurumumuzda idareci arkadaşlar ile bir araya gelerek toplanarak bir takvim belirleyeceğiz, bir komisyon oluşturacağız. Bu konuda herhangi bir net açıklama yok. Bunu tekrar sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyuracağız, kapılarımıza asacağız. 5 günlük bir başvuru tarihi olacak. Bu başvuru tarihinde herkes gelip kaydını yaptırabilecek. Aynı zamanda hem kurumumuza gelebileceği gibi kayıt için hem de internetten de başvuru yapabileceklekler.

Şu anda diğer kamu kurum ve kuruluşları için bir gelen ödenek gelmedi. bu ödenek sadece Milli Eğitim bakanlığı'na bağlı okullar için geldi ve şu anda bunun düzenlemesini yapacağız' akabinde belediyeler ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlar için gelebilir diye bekliyoruz geldiği zaman bunun açıklaması da yapacağız.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER