Demirsu'dan Üniversite öğrencilerine müjde...

Demirsu'dan Üniversite öğrencilerine müjde...

Demirsu'dan Üniversite öğrencilerine müjde...

Zonguldak İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Üniversite öğrencilerinin üç aylık yaz tatilinde kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceğini söyledi.

Demirsu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türkiye iş kurumunca istihdamın korunması, artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin artırılması, İşsizliğin azalması ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü programlarımız mevcuttur. Üniversite öğrencilerimizle ilgili mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Sosyal çalışma programı kapsamında üniversite öğrencilerimize yeni bir düzenleme mevcut. Bununla ilgili genel müdürlüğümüze tahmini sayıları bildirdik. Üniversite de okuyan öğrencilerimizin üç ay boyunca haftada üç gün çeşitli kamu ve kuruluşlarında çalıştığıcağız. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel hizmetlerin yürütülmesi amacıyla çalışma programıdır. Üniversitede okuyan öğrencilerimize destek olacağız.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç tüm öğrencilerimizi kapsıyor bu program. Buradaki amacımız Öğrencilerimizi çalışma hayatı ile tanışmalarını sağlamaktır. Mesleki niteliklerini geliştirmek. Toplumsal faydalarının yüksek olduğu alanlarda yardımcı olmaktır. Önümüzdeki günlerde mezun olduklarında, çalıştıklarına ilişkin bir belge vereceğiz. Tatil boyunca öğrencilerimize katkı sağlamak en büyük amacımız.”dedi.

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER