Demirsu, özel çocuklarla yakından ilgileniyor

Demirsu, özel çocuklarla yakından ilgileniyor

Demirsu, özel çocuklarla yakından ilgileniyor

Özel çocuklar İş kulübünde misafir eden İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, çocuklarla yakından ilgilenip sorunlarını ve isteklerini dinledi. Özel çocuklar kursların devam etmesini istediler ve rehabilite olduklarını söylediler.

Zonguldak İŞKUR tarafından hazırlanan İş Kulüpleri Projesi kapsamında Umut Yardımlaşma Derneği ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü işbirliğinde engellilere yönelik açılan ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı’ kursunun özel kursiyerleri İş kulübüne misafir oldu. Özel çocuklarla yakından ilgilenen İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, “Umut Yardımlaşma Derneği ve kurumumuz işbirliğinde açtığımız meslek eğitim kursu kapsamında kursiyerlerimiz ziyaretimize geldiler. Kursumuz 8 Ağustos 2018 tarihinde başladı 12 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Kursumuzda kursiyerlerimize hediyelik eşya ve turistik eşya yapımı öğretiliyor. Engellilerimiz bu kurs sayesinde hem daha çok sosyalleşiyorlar hem de el becerilerini geliştirmiş oluyorlar. Kurumum adına kur öğretmenine ve engellilerimize teşekkür ediyorum. Onlar bizim dezavantajlı grup dediğimiz özel insanlar. Genel Müdürlüğümüzün de üzerinde durduğu kişiler. Kendilerine İş Kulübü liderleri tarafından çeşitli konularda seminerler verildi. Bu kulüpte engellilerimiz gibi diğer dezavantajlı guruplarımız olan kadınlarımız, üniversiteli gençlerimiz gibi paydaşlarımıza da hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu kursumuza 10 özel kursiyerimiz katıldı. Kursiyerlerimize kurum olarak kurs süresince cep harçlıklarını da ödüyoruz. Kurs sonunda istihdam edilebilirlikleri de olacak ayrıca evlerinde de burada öğrendiklerini yapıp satarak ekonomilerine katkı sağlamış olacaklar. Bu kursiyerlerimizi engelli kontenjanından işe yerleştirebilirsek kurum olarak bizlerde mutlu olacağız.” dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARA AÇILAN KURSLAR REHABİLİTE GÖREVİ GÖRÜYOR

İŞKUR tarafından açılan kursların amacına ulaştığını ve büyük başarı elde edildiği söyleyen El Sanatları Eğiticisi Necla Akgün ise kurs hakkında bililer verdi. Akgün, “Kursumuzda 10 öğrencimiz var. Turistik ve hediyelik eşya yapımı konusunda çocuklarımız mesleki eğitim alıyorlar. Kursumuz başladığında dikiş iğnesi tutmasını bilmeyen öğrencimiz vardı ama şimdi çok güzel bir şekilde teyel dikiş bile yapabiliyorlar. Ayrıca çok güzel anahtarlıklar, magnetler ve kolyeler yaptık” dedi. Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı kursunun özel kursiyerleri de İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu başta olmak üzere tüm İŞKUR ailesine teşekkür ederek, kursun kendilerini çok geliştirdiğini söylediler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER