Demirtaş: 2019'da bahar gelecek!

Demirtaş: 2019'da bahar gelecek!

Demirtaş: 2019'da bahar gelecek!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2018 yılını değerlendirdiği yazılı bir basın açıklaması yaptı. 
Açıklamasında tüm Zonguldaklılara yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesi dileklerini de ileten CHP’li Demirtaş, 2019’da yapılacak yerel seçimlerle Türkiye’ye ve Zonguldak’a bahar geleceğini ifade etti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:
“2018 yılı Türkiye açısından yoğun geçen bir yıldı. Vatandaşlarımızın, ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşadığı, enflasyon ve döviz dalgalanmaları nedeniyle sanayi ve üretimde büyük krizlerin olduğu bir dönem oldu. Bu krizin etkilediği bütün kesimlerin sorunları, halkın vekilleri olarak elbette bizim de gündemimizi oluşturdu. Zonguldak’ın, Türkiye’nin, emeklinin, işçinin, işsizin, asgari ücretlinin sorunlarını dile getirerek, çözümü için mücadele verdik. Bundan sonra da bu mücadeleyi sorunlar çözümleninceye kadar sürdürmeye kararlıyız.
ZONGULDAK ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ!
2018 yılında öncelikli gündemimiz her zaman olduğu gibi yine Zonguldak oldu. Özellikle son dönemde Zonguldak’ta belirgin bir işsizlik sorunu var. Bunun yanında ekonomideki küçülme de Zonguldak’ın temel sorunlarından birisidir. Bunun temelinde ise Ak Parti’nin yıllardır Zonguldak’a yatırım yapmaması gelmektedir. Zonguldak için yatırım alanlarını geliştirmek ve bu konuda adım atmak acil olarak yapılmalıdır. Bunun için, stratejik ürünlerden olan demir-çelikte ithalata bağımlılığın ortadan kaldırılması için meclis araştırma önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduk. Bunun yanında, ikinci Erdemir’in kurulması önerimizi de TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdik. Erdemir gibi bir fabrikanın daha Zonguldak’a kurulması hem ekonomiyi canlandıracaktır hem de istihdam yaratacaktır.
Zonguldak için önemli bir konu da Batı Karadeniz’in tek havalimanı olan Çaycuma Havaalanının hala daha iç ve dış hatlara açılmamış olmasıdır. Bu konuda önceki dönemde Ulaştırma Bakanı’na verdiğimiz soru önergesi, Çaycuma Havaalanı ile ilgili meclis araştırma önergemiz ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü ile Yönetim Kurulu Başkanı’na yazdığımız mektupların sonucunda uçakların güvenli inişine olanak sağlayacak ILS cihazının takılması çalışmaları başlatıldı. Ancak şimdiye kadar bu çalışmanın tamamlanmasının da takipçisi olarak 700 bin Euroluk maliyeti olan bu cihazın şimdiye kadar neden takılmadığını bir soru önergesi ile Ulaştırma Bakanı’na sordum. Çünkü Çaycuma Havaalanının iç ve dış hatlara açılması, kenti canlandıracak, sosyo-ekonomik yapıyı dinamik bir hale getirecektir. Bu da çok uzun zamandır gündeme taşıdığımız Zonguldak’ın göç verme sorununu bir nebze olsun çözecektir.
KÖMÜR YÜZÜMÜZÜN AKI!
Zonguldak deyince taşkömür akla gelir. Bu nedenle 2018 yılında, Zonguldak’ın yüz akı taşkömürü de gündemimizdeydi. Bu nedenle taşkömürü konusunda sözü olan sosyal paydaşları, sendikaları, odaları, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, ticaret odalarını, özel sektörü kısacası herkesi davet ettiğimiz Taşkömürü Çalıştayı’nı, olması gerektiği gibi Zonguldak’ta, büyük bir katılımla gerçekleştirdik.
CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bu çalıştayın sonunda çok önemli bir sonuç belgesi ortaya çıktı. Taşkömürü rezervi, üretim kapasitesi, ekonomiye katkısı ile yerli ve milli kaynakların kullanımı konusunda yapılması gerekenlerin net bir şekilde ifade edildiği bu sonuç bildirgesini tüm kamuoyu ile paylaştık ve Türkiye’nin dikkatini Zonguldak’a çekmeyi başardık. Ancak, bu kadar çabamızın üzerine Ak Parti iktidarı tek bir taş bile koymadı. TTK’nın 6 bin 500 olan işçi açığı giderilmediği gibi verilen sözler de tutulmadı. Dahası bu süreçte, Ak Parti iktidarı maden şehitlerini de ayırdı. 2018 yılında maden şehitlerinin yakınlarının süre sınırlaması olmaksızın kamuda istihdamı için hem Plan Bütçe Komisyonu’nda hem de TBMM Genel Kurulu’nda verdiğimiz önergeler Ak Parti oyları ile reddedildi.
EMEKLİ MAAŞLARINDAN KESİNTİ YAPILMASIN!
Küçülen ekonomisi ile yıllardır emeğin başkenti olarak bilinen ama son dönemde emeklinin başkenti olarak anılan Zonguldaklı emekli vatandaşlarımızın ve elbette ki tüm Türkiye’deki emeklilerimizin sorunlarını gündeme taşıdık. Emeklilerden habersiz ve sebepsiz yapılan kesintilerin geri ödenmesi, emeklilerden sağlık nedeniyle kesinti yapılmaması, emeklilerin elektrik, su ve doğalgaz faturaları ile ulaşım hizmetlerinden yüzde 50 indirimli yararlanabilmesi, asgari ücretin altında emekli aylığı olmaması, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için kanun teklifleri verdim. Emeklilerimizin sorunları çözülünceye kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.
PARLAMENTER DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM!
2018 yılı parlamenter demokrasinin rafa kaldırıldığı, tüm yetkilerin tek bir adama devredildiği kara bir yıl olarak tarihte yer alacaktır. OHAL ilanı ile başlayan baskı, sindirme ve parlamentoyu py-pass eden anlayış, yaklaşım ve düzenlemeler ülkemize çok büyük zararlar vermiştir. Uluslararası alanda itibarımızı zedeleyen, ekonomik yatırımların ülkemizden kaçmasına neden olan, zaten kötü gitmekte olan ekonomiyi daha da büyük bir çıkmaza sürükleyen bu anlayış ile parlamenter demokrasiyi ülkemize geri getirinceye, halkımızın gerçek sorunlarını bilen ve ona uygun çözümler üreten yönetimler iş başına gelinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.
ZONGULDAK’IN SORUNLARINI BİZ ÇÖZECEĞİZ!
Ak Parti İktidarları boyunca Zonguldak’ın sorunları çözülememiş, aksine derinleşerek büyümüştür. Bundan sonra da çözülmeyeceği ortadadır. Zonguldak’ın sorunlarını, halkın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi çözecektir. İnanıyorum ki 2019, ülkemize baharın geldiği, umutların yeşerdiği, kutuplaşmanın olmadığı, barışın hakim olduğu bir yıl olacaktır. 2019’daki seçimler ülkemizin dört bir yanına baharı getirecektir. Bu duygularla tüm Zonguldaklı hemşehrilerimin yeni yıllarını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER