Demirtaş, İnönü’yü andı

Demirtaş, İnönü’yü andı

Demirtaş, İnönü’yü andı

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 45’inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. 
İsmet İnönü’nün çok partili demokratik hayatın öncüsü olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı, “Bir memlekette namuslu insanlar, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur” diyen, Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü’yü vefatının 45’inci yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.
İsmet İnönü, büyük bir kumandan ve devlet adamıdır. Tüm hayatını vatanına adamış, Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyetimizin mimarlarındadır. Birinci ve İkinci İnönü Savaşları’nda milletimizin makus talihini yenerek tarihte silinmeyecek şekilde yer almıştır. Ülkemizi İkinci Dünya Savaşı’ndan uzak tutmayı başarmış, ülkemizin gelişip, kalkınmasında önemli sorumlulukların altına girmiştir.
Cumhuriyet döneminin ilk başbakanlık görevini yürüten İsmet İnönü 1946 yılında kendi isteği ile Türkiye’nin demokrasi yolculuğunu başlatmış, çok partili demokratik hayatın öncüsü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti için olmazsa olmazlardan olan demokratik anlayış ve yaklaşımların önemi bugün çok daha fazla anlaşılmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle ülkesini seven, ülkesine verdiği büyük hizmetlerle tarihteki sarsılmaz yerini almış, dürüst ve gösterişsiz yaşamı ile örnek alınacak bir devlet adamı olan İsmet İnönü’nün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Partimizin Genel Başkanı Lozan Barış Antlaşması'nın imzacısı İsmet İnönü'yü ölümünün 45’inci yıldönümünde şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER