DEMİRTAŞ: "İSMET İNÖNÜ, DEMOKRATİK HAYATIN ÖNCÜSÜDÜR!"

DEMİRTAŞ: "İSMET İNÖNÜ, DEMOKRATİK HAYATIN ÖNCÜSÜDÜR!"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 47’inci yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

İsmet İnönü’nün vatansever, dürüst ve ilkeli olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş, “İsmet İnönü demokratik hayatın öncüsüdür” dedi..

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti;

" İsmet İnönü, büyük bir kumandan ve devlet adamıdır. Tüm hayatını vatanına adamış, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetimizin mimarlarındadır. Birinci ve İkinci İnönü Savaşları'nda milletimizin makus talihini yenerek tarihte silinmeyecek şekilde yer almıştır. Ülkemizi İkinci Dünya Savaşı'ndan uzak tutmayı başarmış, Türkiye’nin gelişip, kalkınmasına büyük katkıları olmuştur.

"Bir memlekette namuslu insanlar, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur” sözü ile cesaretle dürüstlüğü birleştiren İsmet İnönü, Sevr’i paramparça eden İnönü, Lozan Barış Anlaşması’nın da mimarıdır.

Cumhuriyet döneminin ilk başbakanlık görevini yürüten İsmet İnönü, 1946 yılında kendi isteği ile Türkiye'nin demokrasi yolculuğunu başlatmış, çok partili demokratik hayatın öncüsü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti için olmazsa olmazlardan olan demokratik anlayış ve yaklaşımların önemi bugün çok daha fazla anlaşılmaktadır.

Vatanseverliği, dürüst, ilkeli ve mütevazı kişiliği ile örnek alınacak siyasetçilerden biri olan İsmet İnönü, ülkesine verdiği büyük hizmetlerle tarihteki sarsılmaz yerini almıştır.

Cesareti ve dürüstlüğü ile örnek alınacak bir devlet adamı olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı, Partimizin Genel Başkanı Lozan Barış Antlaşması'nın imzacısı İsmet İnönü'yü ölümünün 47'inci yıldönümünde şükran, rahmet ve minnetle anıyorum"

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2020, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER