Demirtaş üsluba dikkat çekti

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, basın toplantısı düzenledi.

Demirtaş üsluba dikkat çekti

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Kontrolsüz güç güç değildir. 200 km hızla giden bir aracın freni yoksa o araç uçuruma sürüklenmeye mecburdur” dedi.

Demirtaş, CHP İlçe Başkanlığında, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve önceki dönem ilçe başkanlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, referandumun halkoylaması olmasına rağmen iktidarın kasıtlı söylemlerle bu seçimmiş gibi bir algı yaratmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Bu bir seçim değil. Yumuşak bir üslupla evet vermek isteyen arkadaşlarımızı ötekileştirmeden, onlara kızmadan bir propaganda yöntemi götürüyoruz. CHP’nin en tepesinden en aşağısına kadar böyle yapıyoruz. Öteki taraf cepheleştirdikçe ortalık gerginleşiyor. Evet verecek kişiler de arkadaşlarımız akrabalarımız. Düzce’de eşi evet diyecek, hanımefendi hayır diyecek seçmenler gördüm. Tüm partililerimize evet diyecek vatandaşlarımızla konuşurken yumuşak bir üslup kullanmalarını özellikle rica ediyorum. Bana göre evet veren de vatanseverdir, hayır veren de vatanseverdir. Sayın Cumhurbaşkanı hayır oyu verenlere terörist diyordu. Dün hatasını düzeltti. Evet oyu veren de, hayır oyu veren de vatanseverdir diyor. Son iki hafta da bu yöntemle devam etmemiz gerekiyor.

Sahada hep beraber bir çalışma yürütüyor, sonuçlarını da görüyoruz. Kadın kollarımızla yaptığımız çalışmada gördük, kent merkezindeki seçmenimiz bilinçli. Son iki hafta, herkes apartmanını bir gezsin hiçbir şey yapmıyorsa. Oralarda durumu anlatmaya çalışsın. Bir oyun çok büyük önemi var. Bir oyla bu referandum geçebilir, bir oyla geçmeyebilir. Etrafımızda mutlaka oy kullanmaya gitmeyen arkadaşlarımız var. Bunlar bilinçli insanlar. Bunları da ikna edelim. Sandığa gitsinler oy kullansınlar. Özelikle buna yönelik vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışalım”

Demirtaş, anayasa değişikliğinin tek adam rejimini getirdiğini, devleti yeniden inşa edecek yeni bir rejim inşa edeceğini belirterek, “Değişiklikler geçtiğinde, denge olmayacak, kontrolsüz bir güç yaratacak. Kontrolsüz güç güç değildir. 200 km hızla giden bir aracın freni yoksa o araç uçuruma sürüklenmeye mecburdur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER