'Demirtaş ve Yavuzyılmaz seçimi kaybettirmiştir'

CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'dan bomba açıklamalar

'Demirtaş ve Yavuzyılmaz seçimi kaybettirmiştir'

CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, 31 Mart seçimlerini değerlendirdi, bomba açıklamalarda bulundu.
31 Mart seçimlerinin Zonguldak’ta kaybedilmesinin tek sebebinin CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz olduğunu söyleyen Harun Akın, seçim döneminde bir birliktelik olmadığını, Genel Merkez tarafından hazırlanan raporlarda kendi adının yer almasına rağmen aday gösterilmediğini söyledi.
İl Yönetiminin üzerine gidilmesinin çok yanlış olduğunu söyleyen Harun Akın, CHP bir önce ki Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ı eleştirerek, aday belirlenmesinde yanlış tutumlarda bulunduğunu söyledi. 
‘CHP’NİN BAŞARISIZLIĞININ BAŞ MİMARI ONLARDIR’
Zonguldak’ta seçimlerinin kaybedilmesinin mimarlarının Milletvekilleri olduğunu söyleyen Harun Akın: “Ali Uzun ismi Zonguldak’a gelen raporda, il, ilçe görüşlerinde yok. Sadece, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın siyasi hayatını kurtarması adına kafasında bir düşünce var. Bunu Yavuzyılmaz’a sorsanız ne der bilmem ama ben cevabı olmayan soruları siyasi hayatımda hiçbir zaman sormamışımdır. Kendi siyasi ikbali adına Zonguldak’ın kalesinin kaybedilmesinin tek sebebi Deniz Yavuzyılmaz’dır. Diğer Milletvekili arkadaşı da bu işin bir parçasıdır ama o Ereğli’de bir çok işleri çevirdi. Halil Posbıyık’ı Ereğli’de hiç istemediler, neredeyse etini, kemiğini bir birinden ayırdılar. Ama ne oldu Sayın Posbıyık orada seçimi aldı. Zonguldak’ta CHP’nin iki tane milletvekili yerel seçimlerde CHP’nin başarısızlığının baş mimarı olarak ortaya çıkıyorlar” dedi. 
‘HARUN AKIN MUHTAR ADAYI OLSUN’ DİYOR!’
Zonguldak’ta algının farklı yaratıldığını söyleyen Akın: “İl Başkanını ve yönetimini eleştiriyorlar. Ama ilin görüşüne bakıydığında Genel Merkeze sunduğu tüm isimler seçimi kazandı. Merkez de Harun Akın, Ereğli’de Halil Posbıyık aday osun dedi. Ereğli’de önce başka isim çıktı, sonra Halil Posbıyık aday oldu ve ilin dediği doğru çıktı. Merkez de Harun Akın dedi, Şenol Şanal çıktı ve ili de kaybettik. Burada Merkez İlçeyi bütün yönetimleri ile konuşursak, arkadaşları da kırarız. Merkez İlçenin içinden de bu seçimleri bizimle alınacağı konusunda destek veren çok değerli arkadaşlarımız da oldu. Ama Merkez İlçe’de ortalıkta dolaşan, telefonunu ararsın çıkmaz, nereden çıktığı belli olmaz! Böyle ciddiyetsiz bir arkadaş vardı! Bir gün Zeki Çakan olsun, ertesi gün eski Vali Ahmet Çınar’ın ismini zikrediyor! Ankara’ya gidiyor Ali Uzun olsun diyor! Zonguldak’a geliyor ‘3 tane aday adayı olsun’, ‘Harun Akın muhtar adayı olsun’ diyor! Böyle bir Merkez İlçe Başkanı da işin tuzu, biberi olmuştur. Halk üzerinde ki algı böyle kırılmaz. Bu algı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in de içinde bulunduğu bir kampanyayla ve bu tartışmalardan uzak aşılabilirdi. Bunu başaramamışlardır” dedi. 
‘SEYİT TORUN VE  DENİZ YAVUZYILMAZ’IN BECERİSİDİR!’
Merkez ve bir çok yerde seçimin kaydelimseninin nedeni hakkında görüşlerini paylaşan Harun Akın: “Genel Merkez’de ki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Seyit Torun arkadaşımızla, Deniz Yavuzyılmaz’ın becerisidir! Genel Başkanın da her zaman kıramadığı o hatırlı isimlerde devreye girince Zonguldak’ın sonu bu şekilde olmuştur. Merkez ve bir çok yer kaybedilmiştir. Bunu hiç uzatmaya gerek yok” dedi.
(Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 12:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir
Kadir - 5 yıl Önce

Bence birdahaki seçimde ünal bey ve yavuz bey birdaha aday gösterilmemelidir çünkü bu tek yumurta ikizleri az kalsın EREĞLİ mizi kaybettireceklerdi bunlar kime hizmet ediyorsunuz ? Merkez yönetimimizi kutlar EREĞLİ mizi kazandıranlara teşekkür ediyorum

SIRADAKİ HABER