Demirtaş'tan adaylık açıklaması!

Demirtaş'tan adaylık açıklaması!

Demirtaş'tan adaylık açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimleri değerlendirerek seçime hazır olduklarını ve kazanacaklarını belirtti. Demirtaş ayrıca önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi’nde MYK toplantısı olacağını ve yol haritasının belirleneceğini buradan çıkacak karara göre ise aday olup olmayacağına karar vereceğini belirtti. Demirtaş, büyükşehirlerden aday olacağı noktasında görüşlere katılmadığını ailesinin Zonguldak’ta yaşadığını ve olası bir adaylık kararı sonrasında Zonguldak’tan yerel bir aday olacağını belirtti.
“DEMOKRASİ BAYRAMI YAŞANACAKTIR”
24 Haziran seçimini erken değil baskın seçim olarak değerlendiren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş açıklamasında, “Bu karar baskın seçim desek daha doğru olacağı inancımdayım. Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum. 24 Haziran’da demokrasi bayramı yaşanacağını düşünüyorum. Demokrasinin yeniden tesis edileceği, kuvvetler ayrılığının, hukuk devletinin, herkesin temel hak ve hürriyetlerinin güvence altında olacağı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum. Biz 24 Haziran’ı güneşli günlerin başlangıcı olarak görüyoruz. Bu noktada seçim demokrasiye inananlar ile diktatörlüğe inananlar arasında yaşanacaktır. Türkiye’nin en az %60 kadarının ise demokrasiye inandığını düşünüyorum. Zonguldak’ta AK Parti iktidarından kurtulur ve ülkede huzurlu günler geri gelecektir diye düşünüyorum” dedi.
“MYK’YA GÖRE KARAR ALACAĞIM”
CHP MYK’sının alacağı karar doğrultusunda Milletvekilliği için karar vereceğini belirten CHP’li Demirtaş, “Ben şuanda vekillik için bir karar vermedim. Çünkü CHP şuanda seçimin nasıl yürütüleceğine ilişkin kararlar almadılar. Bizim MYK’mız önümüzde ki hafta toplanacak ve kararlar alacaklar. Bu kararlar alındıktan sonra ben görüşümü ifade edeceğim. Şunu da belirteyim hizmet etmek için ille de milletvekili olmaya gerek yok. Memleket hizmet etmek için her kademede hizmet yapılabilir. Yani ille de ben vekil olmayım diye bir düşüncem yok. MYK kararları alsın ona göre değerlendirme yapacağım. Benim büyükşehirlerden aday olma noktasında düşüncelerim yok. Ben yerel bir siyasetçiyim. Ben Zonguldaklıyım. Ailem hala köyde oturuyor. Köy çocuğuyum. Biz vekil olarak Zonguldak’ın sorunlarına da ülkenin sorunlarını da hep gündeme getirdik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER