Denizde Kaybolan Ölmez'i Arama Çalışmaları 3.Gününde

Denizde Kaybolan Ölmez'i Arama Çalışmaları 3.Gününde

Denizde Kaybolan  Ölmez'i Arama Çalışmaları 3.Gününde

Zonguldakta kuzeni ile girdiği denizde kaybolan 17 yaşındaki genci üçüncü günde arama çalışmaları devam ediyor. Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekibi de sabah saatlerinde dalış yaparak arama çalışmalarını sürdürdü.
Edinilen bilgiye göre, Karsta yaşayan 17 yaşındaki Şahin Ölmez, inşaatta çalışmak üzere geldiği Zonguldakta yakınları ile birlikte sıcak havayı fırsat bilip denize geldi. Kapuz Caddesi Uzunkum mevkisinde kendisi ile aynı yaşta olan kuzeni Fırat Altun ile birlikte dev dalgalar arasında denize giren talihsiz genç denizde çırpınmaya başladı. Yüzme bilmeyen genç, bir süre sonra gözden kayboldu. Kuzeni Fırat Altun ise plajdaki bir vatandaş tarafından kıyıya çekildi. Olayın üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de zodyak botunun yanı sıra sahil güvenlik botuyla arama çalışmalarını denizden sürdürdü. Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar sabah erken saatlerinden itibaren dalış yaparak arama çalışmalarına destek verdi. Ölmezin Ankarada yaşayan amcası Bülent Ölmez, Ben Ankarada çalışıyordum. Yakın akrabamız telefon açtı. Boğulduğu haberini verdi. İlk başta inanmak istemedim. Ama gerçek. Bir tek umut Allah. Tek üzüldüğüm konu annesi ve kız kardeşi zor ayakta duruyor. Allah onlara sabır versin. Şahin burada inşaat mantolama işi yapıyordu. İki günlük iş boşluğu varken serinlemek için denize girmiş. Yaşı da küçük olduğu için neyin ne olduğunu bilmeden denize girmiş. Bizim o tarafın insanları yüzme bilmiyor diye konuştu.
Öte yandan Kızılay ekipleri de bölgeye çadır kurarak bekleyişlerini sürdürenlere çeşitli ikramlarda bulundu. AFAD ekipleri karadan dürbün ile arama çalışmalarına destek veriyor.

CESEDİ BULUNDU
Zonguldakta, geçen salı günü yüzerken dalgalara kapılarak kaybolan inşaat işçisi 17 yaşındaki Şahin Ölmezin cesedine 76 saat sonra ulaşıldı. AFAD ekiplerinin dürbünle yaptığı gözetlemede, suyun yüzeyinde hareketsiz yatan bir kişinin olduğu belirlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bottaki görevliler, olay yerinden yaklaşık 400 metre açıkta bulunan cesedi denizin yüzeyinden alarak Zonguldak Limanına getirdi. Halat yardımıyla cesedin dalgıçlar tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına çıkarıldığı sırada bir kişi dengesini kaybederek denize düştü. Balıkçı olduğu öğrenilen kişi, kendi imkanlarıyla denizden tekrar bota çıktı. Yapılan teşhiste cesedin Şahin Ölmeze ait olduğu belirlendi. Babası Murat Ölmez ve yakınları gözyaşı döktü. Ölmezin cesedi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine konuldu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER