Dere, Venedik gibi olmalı!

Dere, Venedik gibi olmalı!

Dere, Venedik gibi olmalı!

İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, Gazipaşa Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması projeleri kapsamında sürdürdükleri iki günlük stant ve imza kampanyasının ardından bugün esnafı gezerek tek tek imza topladı. Yıldırım esnafa uzun uzun projelerini anlatırken, Zonguldak'ı ileri götürecek her adımı kimin attığına bakmaksızın destekleyeceklerini söyledi. Zonguldak halkının olumsuz değil umutsuz olduğunun altını çizen Yıldırım, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın dere projesinin de kendi projeleri ile birlikte birbirini tamamlayıcı bir anlam taşıdığını bildirdi.
"Zonguldaklı küstürülmüş!"
Zonguldak’ın ve insanların küstürüldüğüne işaret eden İP’li Yıldırım,  "Zonguldaklılar Gazipaşa Caddesi'nin trafiğe kapatılmasını istiyorlar ve hatta herkese illallah gelmiş. Bu talebimizi olumlu karşılıyorlar ve neredeyse ulaştığımız herkes imza veriyor. Zonguldak'ın değişime ihtiyacı var. Biz de yaptığımız çalışma ile bunun gündemini oluşturduk. Olumsuz geri dönüşler yok, umutsuz geri dönüşler oluyor ve bizim de bu umutsuz geri dönüşlerden anladığımız şu ki Zonguldaklı küstürülmüş. Bir amcamız bize dedi ki; 'Ben yetmiş yaşındayım ve yetmiş senedir burada yaşıyorum. Bu yetmiş yılda bu yol kapanmadı, kapatmak için bir yetmiş sene uğraşmak lazım.' Biz öyle düşünmediğimizi kendisine ifade ettik. Bu değişikliğin olması gerektiğine inanıyoruz. Biz İYİ Parti olarak bu işe el attık, kamuoyundan da gördüğümüz talebimizin bir karşılığının olduğu. Kim  yapacak kısmından daha önemli bu işin yapılması gerektiğidir. Ya belediye ya iktidar bu işi yapmalı biz de elimizden ne geliyorsa Zonguldak'a fayda getirecek her işe gerek öncesinde gerekse sonrasında katkı sunmaya hazırız."

"Deremiz de Venedik olmalı!"
Dere ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılıdırm, "Bizim yaptığımız proje tamamen alt yapı ile ilgili bir projedir. Derenin 120 metre kanal açılarak farklı bir yöne evrilmesi gerekiyor. Deniz Vekilin projesi de tamamen dereyi bir Venedik yapısına büründürme projesi. Derenin suyunun tutulması ve içeride teknelerden balıklara kadar pek çok canlılığın var olabileceği bir proje... Aslında bu ikisi birbirinin tamamlayıcısı oldu. Deniz Bey'e de büyük bir görev düşüyor. Diğer vekillerimizle de bir araya gelip bunu gündem yaparak Ankara'da da taşıması gerektiğine inanıyorum. Gazipaşa Caddesi şehrin İstiklal Caddesi, deremiz de Venedik'i olmalı! Burada herkes elinden gelen gücü oranında sorumluluk almalı ve çaba sarfetmeli. Biz de hem yerel seçimlerde hem de gördüğünüz gibi seçim dönemleri dışında fikirlerimiz ile çalışmalarımız ile bu şehre katkı sunmak gayretindeyiz” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER