Devrek'te çalışmalar devam ediyor

DEVREK’TE ELEKTRİK HATLARINI YER ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI  DEVAM EDİYOR

Devrek'te çalışmalar devam ediyor

Devrek’te elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla Yeni Mahalle Vedat Ali Özkan Caddesi, Mekekler Sokak, Lale Sokak, Gül Sokak, Kocaman Sokak ile Katlı Otopark hizmet binası çevresinde elektrik hatları yer altına alınarak beton direkler kaldırılacak.

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Mustafa Semerci konuyla ilgili, “ Ağlamayan çocuğa mama vermezler diye atasözümüz var. Bu yatırımlar tamamen bizim isteklerimiz  doğrultusunda programa aldırılıp yapılan yatırımlar. Aslında çok daha önceleri yapılması gereken yatırımlar. Bize, bana nasip oldu. İlçemizde elektrikler yer altına alınıyor. Elektrikten anlayanlar bilirler. O hatlarda, direklerde yüksek gerilimde gidiyor 34500 Volt. Elektromagnetik alan yarattığı ve yakından geçtiği alanlarda insan vücudundaki elektrik akımının dengesini bozarak kansere neden olduğu söylenmektedir. Bu yatırımla caddelerin görsel konumunu değiştirirken insanlar üzerinde yüksek gerilimin etkilerini yok ediyoruz. Aynı zamanda mevcut trafolar ilerleyen zamanlarda sizleri elektriksiz bırakacak şekilde aşırı yüklü olarak çalışıyorlardı. Yeni trafolar teknoloji olarak insana zarar vermeyecek ve güçleri artmış durumda.

Bu yatırım sürecinde vatandaşlarımıza rahatsızlık veriyoruz. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür diliyor, gösterdikleri anlayıştan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan ricam sabırlı olsunlar, yapılan ve yaptığımız tüm yatırımlar vatandaşlarımızın daha rahat ve sağlıklı yaşamları için “dedi.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER