Devrek'te 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti etkinliği

Devrek'te 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti etkinliği

Devrek'te 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti etkinliği

Devrekte 15 Temmuz Şehitleri anma etkinliğinde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.
Zonguldakın Devrek ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa organize ettiği 15 Temmuz Şehitlerini Anma. Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilçe protokolü ve vatandaşlar birlik ve beraberliğe omuz omuza vererek imza attılar. Devrek Kaymakamı Yakup Güne, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci başta olmak üzere diğer daire müdürleri ve vatandaşlar İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü önünden Gençlik Spor Müdürlüğü Sporcularının da katılımlarıyla Devrek Belediyesi Şehir Bandosu nezaretinde yürüyüş korteji düzenlendi. Cumhuriyet Alanında son bulan kortej sonunda açılış konuşması yapan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Bu anlamlı gecede hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi, sokakları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Bir yıl önce yine bu meydanda sizlerle beraberdik. O gece karanlık ve uzun bir geceydi. Aydınlık bir sabaha eriştik ve uyandık. Demokrasiye inancı olmayan, millet iradesini hiçe sayan, asker kılığına girmiş terörist bir grup tarafından darbe teşebbüsünü, askere, polise, vatandaşa, TBMMne, Cumhurbaşkanlığı Köşküne saldırabilecek, öldürebilecek kadar cani olduklarını hep birlikte izledik.15 Temmuz gecesinin detay haberlerini sonraki günlerde görsel medyada gördük. Ülkemiz uçurumun kenarından, kardeş kavgasından mucize eseri kurtulduk. Bu girişimlerin sonuçsuz kalması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın dirayetli duruşu ve onun istekleri doğrultusunda meydanlara inen sağduyu sahibi vatanını, milletini canından çok seven, bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz sayesinde olmuştur. O gece meydanlara inip canlarını ortaya koyan, hepimizin geleceğini kurtaran insanlara minnet, şükran borcumuz var. Ülkemizin bekası, demokrasimizin devamı uğrunda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.15 Temmuzu unutmamalıyız, unutturmamalıyız, Kim unutur ki okunan salayı, Kim unutur ki demokrasiye sahip çıkan şehit olan vatanseverleri, Kim unutur ki uzun geceyi, Ben unutmam, sokağa çıkma evde durun diyenleri, Ben unutmam, hiçbir şey yokmuş gibi demokrasi nöbetine gelen hainleri, Gün beraber birlikte olma günüdür. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın.Bozmak isteyenlere fırsat vermesin.Bizlere böyle acılar yaşatmasın. Sözlerimi Büyük Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal AtatürkünMevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır sözleriyle bitirirken, hepinizi tekrar saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum dedi.

Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Değerli Devrekliler bugün, devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden kanlı darbe girişiminin aziz milletimizce tarihte eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlıkla bertaraf edildiği günün yıl dönümü. 15 Temmuz Destanının yazıldığı, hüznü, heyecanı, coşkuyu, onur ve gururu milletçe hep birlikte paylaştığımız bugünde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu topraklarda binlerce yıldır nice savaşlar yaşanmıştır ancak böylesi bir ihanet görülmemiştir. Devletimizin içine sızan FETÖ terör örgütü, milletimizin imkânlarını kullanarak egemenliğimize kastetmiştir. Kendisine emanet edilen devletin silahlarını haince kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmemiştir. O gece Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı hain bir kalkışmada bulunulmuştur. Ancak bu teşebbüse, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden Aziz Milletimiz, en güzel cevabı vermiştir. Milletimiz meydanlarda demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda egemenliğin tek sahibinin millet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimiz, vatanını ve özgürlüğünü elinden almak için saldıranlara karşı Çanakkale de, Sakaryada ve Kurtuluş Savaşında Kuvayi Milliye ruhuyla nasıl bir cevap vermişse, 15 Temmuzda da aynı cevabı vermiştir. Milletimiz canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine, egemenliğine sahip çıkmıştır. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, hainlere geçit vermeyeceğini, Cumhuriyetimizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini ve vatan sevgisini bütün dünyaya göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle vatanı, bayrağı ve milleti uğruna canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, Kahraman gazilerimizi minnetle anıyor acil şifalar diliyorum. Demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize, bu mücadeleye destek olan tüm vatandaşlarımıza ve İlçemizde de demokrasi nöbetlerine katılarak demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan ve bugünde bir arada olan tüm Devreklilere şükranlarımı sunuyorum diye konuştu konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın konuşmasının yayınlanmasının ardından sonra saat 24.00de şehitlerimizin anısına Sala okunarak teeccüt namazı kılındı ve sabah namazının ardından program sona ererken, namazın ardından cami cemaatine çorba ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER