Devrek'te fırınlara Ramazan Ayı denetimi

Devrek'te fırınlara Ramazan Ayı denetimi

Devrek'te fırınlara Ramazan Ayı denetimi

Devrek Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren ekmek ve pide fırınlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.
Zonguldakın Devrek ilçesi Belediyesi tarafından Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayına girilmesiyle birlikte ilçede faaliyette bulunan fırınlara ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyette bulunan fırınlara yaptığı gramaj ve hijyen denetimlerini sürdürüyor. Ramazan Ayına girilmesiyle birlikte denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri fırınlarda gramaj, genel temizlik, portör, ruhsat, kılık kıyafet uygunluğu gibi hususlarda kontrollerine devam ediyor. Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde kanun ve hijyen kurallarına uymayan işletmelere gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağı uyarısında bulundular.
Yapılan denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Ramazan Ayına girmemiz dolayısıyla, yıl içerisinde periyodik olarak yaptığımız denetimleri sıklaştırdık. Vatandaşımızın sağlığına, güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi çok önem veriyoruz. Gramaj ve hijyen konusu hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik olarak yapılıyor. Zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan uyarılara rağmen eksiklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli cezai müeyyideler uygulanmaktadır. Halkımızın sağlığını ve çıkarlarını korumak için yaptığımız denetimler tüm hızıyla devam edecektir diye konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER