Diğer partileri MHP adayına nasıl ikna edeceğiz?

Diğer partileri MHP adayına nasıl ikna edeceğiz?

Diğer partileri MHP adayına nasıl ikna edeceğiz?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunurken Ak Parti ile olası bir ittifak hakkında açıklamalarda bulundu. Kıransoy, MHP’nin hedefinin iktidar olduğunu aksi halde seçimleri hangi partinin alacağı ile ilgilenmediklerini dile getirdi. Kıransoy ayrıca diğer partileri MHP adayı üzerinden ittifaka ikna edemeyeceklerinin altını çizerek, “Bizim için MHP kazanmayacaksa şu kazansın diye bir alternatif yoktur. Bunu Zonguldak kamuoyunun çok iyi anlamasını ve bilmesini istiyorum. Genel başkanımız zaten herkes kendi adayını çıkaracak dedi. Herkesin kendi adayını çıkardığı noktada gönül ittifakı nasıl olacak? Yani benim yapamayacağım şeyi diğer arkadaşlar nasıl yapsın. Mesela düşük profilli bir aday çıkaracağım bir başkan partinin adayını destekleyeceğim. Bu mümkün mü? Değil. MHP 9.600 oy almış. Ben diyorum ki biz bu seçimi kazanmak için ortaya çıkacağız. Burada 29 bin ve 26 bin oy alan diğer siyasi partiler var. Bu arkadaşları ben nasıl ikna edeceğim benim adayımı destekleyin diye. Bu mantık zor bir mantık. Biz kendi işimize bakacağız” dedi.


“ÜLKÜCÜ İRADE BAŞA GEÇMELİ”
Zonguldak’ta yerel yönetimde değişime ihtiyaç olduğunun altını çizen MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, “Vatandaşların değişim isteyip istemediği sandıkta ortaya çıkacaktır. Bugünden vatandaşın değişim istediğini belirtmek geleceği okumak olacaktır. Ama Zonguldak’ın değişime ihtiyacı var mı? Diye bana soracak olursanız. Evet bence Zonguldak’ın bir değişime ihtiyacı olacaktır. Zonguldak’ta hiçbir şey düzgün işlemiyor. Zonguldak’ta şehircilik adına yapılan hiçbir şey yok. Zonguldak’ta genel olarak ülke yönetimini elinde bulunduranların da şu ana kadar somut bir iş yok. 24 Haziran seçimlerinin ardından az bir zaman geçti. Yeni sistemin oturması için 1 yıl kadar makul bir zaman tanımak gerekmektedir. Türkiye’ye ciddi bir saldırı var. Ekonomik saldırı vardır. Zonguldak yerel yönetim açısından çok talihsiz bir şehir. Bugün için bunu söylemiyorum. Bu geçmişten bu yana böyle. Bugün için bunu demiyorum. Zonguldak kaderine terk edilmiş bir şehir. Burası sesi çok çıkanın işini bitirdiği bir şehir haline geldi. Bu alışılagelmiş bir Zonguldak’a aykırı. Çünkü Zonguldak 90’lı yıllara kadar ülkemizin yıldız şehirlerinden biriydi. Bu tarihlerden sonra gerileme başladı. Zonguldak’ta bir değişim olmalı. Şehre mutlaka MHP eli değmeli. Zonguldak’ta ülkücü bir irade yönetim başına gelmeli” ifadelerini kullandı.
“NASIL İKNA EDECEĞİZ”
Her siyasi parti gibi MHP’nin de tek başına iktidar olma hedefi olduğunun altını çizen Başkan Kıransoy, “Her siyasi parti iktidar olmak için kurulur. İktidar olmak için çalışmalarına devam edecektir. MHP kendi adayını kendi adayını seçmek için uğraş vermiş ve belli bir oy almıştır. Diğer partiler buna benzer bir çalışma yapmıştır. Herkes yaptığı çalışmanın neticesini almıştır. Böyle bir yorumu ben kabul etmiyorum. CHP o seçim döneminde kendisini daha iyi anlatmış ve milimetrik bir fark ile seçimi kazanmıştır. Sandıktan çıkan iradeye saygı göstermeliyiz. Yok o onu kazandı, yok bu bunu kazandı cümleleri demokrasiye inancı olmayan insanların düşünceleridir. MHP bu seçimde de kendi içinden çıkan adayları seçtirmek için elinden geleni yapacaktır. Halkımıza müracaat edeceğiz. Biz tabiki belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri kazanmak istiyoruz. Amacımız gayretimiz bu. Amacımız birine kazandırıp birine kaybettirmek olamaz. Biz köklü bir siyasi partiyiz. Kurulduğumuz günden bu yana amacımız siyasi iktidar olmaktır. Bunu ancak bu şekilde izah edebiliriz. MHP seçim kazanmayacaksa kim kazanırsa kazansın. Bizim için MHP kazanmayacaksa şu kazansın diye bir alternatif yoktur. Bunu Zonguldak kamuoyunun çok iyi anlamasını ve bilmesini istiyorum. Genel başkanımız zaten herkes kendi adayını çıkaracak dedi. Herkesin kendi adayını çıkardığı noktada gönül ittifakı nasıl olacak? Yani benim yapamayacağım şeyi diğer arkadaşlar nasıl yapsın. Mesela düşük profilli bir aday çıkaracağım bir başkan partinin adayını destekleyeceğim. Bu mümkün mü? Değil. MHP 9.600 oy almış. Ben diyorum ki biz bu seçimi kazanmak için ortaya çıkacağız. Burada 29 bin ve 26 bin oy alan diğer siyasi partiler var. Bu arkadaşları ben nasıl ikna edeceğim benim adayımı destekleyin diye. Bu mantık zor bir mantık. Biz kendi işimize bakacağız” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER