Diyaneti göreve çağırdı!

Diyaneti göreve çağırdı!

Diyaneti göreve çağırdı!

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kamu Çalışanları Sendikası’ndan (DİVA-SEN) Zonguldak’ta görevden alınan imamlar ile ilgili açıklama geldi. Yaşanan olayların çığırından çıktığını ve huzur bozucu olduğunu belirten Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, yaşananların ise dünya görüşü ve kıskançlık neticesinde ortaya çıktığına dikkat çekti.
“KISKANÇLIK SEBEBİYLE OLDU”
Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz yaptığı basın açıklamasında, “Adından bahsedilirken; Hz.Peygamber Efendimiz SAVin varisi, dini mubini islamın hizmetkarı ve aziz milletimizin ortak değeri ifadeleri kullanılır. Tahsilini yaptığı islam dinin öğretilerini cemaatına ve fırsatını bulduğu her kesime yaşayarak öğretme azmi ve iştiyakı içerisinde olan mümtaz meslektaşlarımızın ülkemize ve milletimize göstermiş oldukları âli cenaplıkları gözler önündedir. Aynı manadan olmak üzere tüm sevk idarelerin başı Diyanet İşleri Başkanlığı da sadece yurt içinde bulunan vatandaşlarımızla sınırlı kalmayarak dünya coğrafyasının her köşesinde dini mubini islamın barış ve esenlik dini olduğu anlatılmaktadır. Diğer taraftan, hem Diyanet İşleri Başkanlığını hem de kurum çalışanlarını rencide edip itibarsızlaştırmak ve sonuç itibariyle süfli emellerine ulaşmak için menfi faaliyetlerde bulunan bazı kesim ve çevrelerin hezeyanları da artarak devam etmektedir. Ya dünya görüşleri, ya menfaatleri uğrunda ya da kıskançlıkları neticesi huzuru kaçırılan kurum çalışanlarımızın her kademesinde görevli personelin varlığı bizleri endişelendirmektedir” dedi.
“MÜFETTİŞLER GÖREVE”
Yaşanan olayları incelemek üzere Diyanet’in müfettiş görevlendirmesi gerektiğine işaret eden Başkan Çopursuz, “Bu manadan olmak üzere, uzun zamandan beri Zonguldak ili ve Kozlu ilçesinde vuku bulan huzur bozucu gelişmeler iyice çığırından çıkmış ve mide bulandırmaya başlamıştır. Kendilerine isnat edilen suçlardan dolayı mağdur olduklarını söyleyen hatta gururuna yediremediği için bir iman ehlinin dahi yapmamaya özen gösterdiği girişimde bulunan görevli kardeşimizin haleti ruhiyesi bu hususlardaki endişelerimizi açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla, Zonguldak ili ve Kozlu ilçesinde ve de ülkemiz genelinde vuku bulan nahoş olayların, tarafsızlığından asla endişemiz olmayan Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişleri maharetiyle en kısa sürede incelenip hem görevlilerin hem de aziz vatandaşlarımızın rahata kavuşmasını önemine binaen istiyor ve bekliyoruz. Suçlu kim ise elbette hak ettiğini bulmalı, mağdur olanlar da aynı şekilde itibarına yeniden kavuşturulmalıdır. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER