DİYETİSYEN ÇETİN, SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

DİYETİSYEN ÇETİN, SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Zonguldak'ta yaşayan 23 yaşındaki Diyetisyen Tuğçe Çetin, koronavirüs sürecinde verdiği ücretsiz eğitimlerin ardından şimdi de lise son sınıf öğrencilerini sınav öncesi bilgilendiriyor. Salgın sürecinde üniversite sınavın girecek öğrenciler için beslenme önerilerini anlatan Çetin; “Öğrenciler pandemi döneminde eve tıkıldı. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları başladığı için de bilgilendirme yapacağız.” ifadesini kullandı. 
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Çetin, şimdi de üniversite sınavına girecek öğrenciler için harekete geçti. Zonguldak Fen Lisesi son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Çetin, öğrencilere sınav öncesi beslenme düzenlerinin nasıl olması gerektiğini anlattı. 
Okulun Konferans Salonu’nda yapılan sunum sonrası Genç Diyetisten Tuğçe Çetin, öğrenci ve öğretmenlerin kilo, yağ ölçümleri ile kas oranlarını inceleyerek tavsiyelerde bulundu.  Programa ilişkin açıklama yapan Çetin; 
“Pandemi süreci patlayınca ilk başta sosyal sorumluluk projemizi kovid hastalığı geçirmiş sağlık çalışanlarına beslenme danışmanlığı hizmeti vermeye başladık. Valimiz Mustafa Tutulmaz ve şu ani burada bulunmamızın sebebi İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un sayesinde buradayız. Öğrenciler pandemi döneminde eve tıkıldı ve şu an sağlıksız beslenme alışkanlıkları başladığı için hem bilgilendirme olsun hem de pandemi döneminde beslenme nasıl olmalı bunları konuşacağız. Şu an lise son sınıf öğrencilerimiz var sınava girecek. Sınav döneminde beslenmenin nasıl olmasıyla ilgili de bilgi vereceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER