Dünya Diyabet Gününde ücretsiz şeker ölçümü

Dünya Diyabet Gününde ücretsiz şeker ölçümü

Dünya Diyabet Gününde ücretsiz şeker ölçümü

14 Kasım Dünya Diyabet günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Derneği tarafından ortaklaşa 14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle Belediye Nikah salonunda düzenlenen etkinlik düzenlendi. Programa katılanlar şeker ölçümü, tansiyon, boy ve kilo ölçümleri yaptırma fırsatı buldular.
Düzenlenen Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Ertuğrul Güner, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr Ömer Selim Alan, Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalıkları Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu ve Yönetim Kurulunun yanı sıra bazı sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Günerin açılış konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Bülent Ecevit Üniversitesinden Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu Dıabetes Millitus hastalıkları hakkında, (BEÜ) Uzman Diyatisyen Funda Kasapoğlu, Diyabette Beslenme önerileri, (BEÜ) Uzman Fizyoterapist Burcu Özberk, Öğretim görevlisi Banu Ünver, Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar tarafından Diyabette Fizyoterapi Rehabilitasyon Farkındalığı Egzersiz Uygulamaları ve Diyabetik Ayak konularında geniş kapsamlı olarak bilgilendirme sunumu yaptılar. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Doktor, Diyetisyen ve hemşireler tarafından programa katılan vatandaşlara şeker ölçümü, tansiyon, boy, kilo ölçümleri yapılarak bedende kitle endeksi değerlendirmeleri yapıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER