Dünyanın En büyük havalimanını inşa ediyoruz

Dünyanın En büyük havalimanını inşa ediyoruz

Dünyanın En büyük havalimanını inşa ediyoruz

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özbakır , yayımladığı mesajda şunları söyledi;

7 Aralık 1944 tarihinde Chicago Anlaşması ile ‘Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek dünya genelinde emniyetli ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla”; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (International Civil Aviation Organization- ICAO) kurulmuştur. Ülkemizin de kurucu üye olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO),1992 yılındaki bir genel kurul kararıyla kuruluş günü olan 7 Aralık’ı Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.

Günümüzde sivil havacılık, dünya ülkelerini ve halklarını, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar yakınlaştırmakta, ekonomik ve sosyal kalkınmalarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun en başarılı örneği kuşkusuz Türkiye’dir.

Hava yolu artık belirli bir kesimin istifade edebildiği değil, halkın yolu olmuş, uluslararası planda da ülkemiz havacılıkla sadece yakın coğrafyasını değil, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselmiştir.

Bu haliyle havacılık sektörümüz dış politikamızın da önemli güç unsurlarından biri haline gelmiştir. Özellikle son dönemde sayıları artan Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız ile birlikte THY’nin yüzden fazla ülkeyi doğrudan Türkiye’ye bağlaması, tüm dünyada ikili ilişkilerimizin her alanda süratle gelişmesine, dış ticaretimizin artmasına ve çeşitlenmesine imkân tanımıştır.

Başta THY olmak üzere, hava yolu taşıyıcılarımızın ve havalimanı işletmecilerimizin büyüme hızları ve başarıları, havalimanlarımıza ve hava trafik alt-yapımıza yaptığımız büyük yatırımlar, dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyor olmamız, ülkemizin dünya havacılığındaki yerini her geçen gün üst sıralara taşımaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, istikbalini göklerde arayan ve kanatlanan ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde daha da yükselmesini temenni eder,Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde kamuoyunun sivil havacılığa olan duyarlılığının oluşmasında bize fırsat sunan 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Gününde, 100 bin kişiden oluşan Türk sivil havacılık ailesinin bu gününü en içten dileklerimle kutluyor, Saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 06:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER