Eğitim Fakültesi, şenlik düzenledi

Eğitim Fakültesi, şenlik düzenledi

Eğitim Fakültesi, şenlik düzenledi

Bülent Ecevit Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana bilim dalı öğrencileri, Yrd.Doç.Dr. Mine Kır koordinatörlüğünde topluma hizmet dersleri kapsamında Gel Bize,Katıl Bize Oynayalım Hep Birlikte! sloganı etrafında Amfi Tiyatroda şenlik düzenledi. Kdz. Ereğli Çocuk Şenliği adı verilen şenliğe ilgi oldukça fazlaydı.
Karadeniz Ereğli Belediyesinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği şenlik geleneksel değerlerin ve çocuk temasının etrafında gerçekleştirildi. Çok sayıda çocuk ve velinin katıldığı etkinlik için eğitim fakültesi öğrencileri seksek, ip atlama, yağ satarım bal satarım, çuval yarışı, yumurta taşıma gibi geleneksel oyunların yanı sıra zeka oyunları masası, kum masası, boyama masası gibi çeşitli masa oyunları hazırladı. Her alanda aktif olarak çalışan öğretmen adaylarının çocuklarla aktif bir şekilde ilgilendiği oyunlara ailelerinde katılımları ve ilgileri oldukça büyüktü. Çocuklarının videolarını, fotoğraflarını çeken aileler de zaman zaman oyunlara katılarak şenliğe renk kattı.Şenliğin bir bölümünde özellikle veliler sahneye davet edilerek çocuklarla ve velilerin birlikte oyun oynamalarına fırsat verildi.
Şenlik, oyunların bitiminin ardından Halk Oyunu gösterileriyle devam etti. Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu öğrencileri Zeybek ve Kız Oyunu halk oyunlarında gösterilerini gerçekleştirdi. Şenlikte ayrıca yardıma ihtiyacı olan okullar için kermes kuruldu. Ailelerin ve çevre halkının desteklediği kermes köşesine de ilgi oyunlar kadar fazlaydı.
Şenliğin bitiminde ise çocukların hepsi sahneye çağırılarak günün anısına el baskısı yapıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER