Ekmeğe zam mı geliyor?

Ekmeğe zam mı geliyor?

Ekmeğe zam mı geliyor?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve İstanbul Fırıncılar Odası tarafınca ekmeğe yüzde 15 oranında zam yapıldığını açıklaması üzerine açıklamalarda bulunan Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, Zonguldak’ta da ekmek zammı ile ilgili olarak fırıncılardan gelen gramaj veya parasal zammın değerlendirileceğini söyledi.
DEĞİŞİKLİK OLABİLİR
Başkan Küçük açıklamasında, “İstanbul Fırıncılar Odası ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu başkanının ekmekle ilgili açıklamasında bir kilogram ekmek 5,75 den satılacağı ve yine tekli ekmeğin de 1,43 gibi bir rakamdan satılacağı yönündeki haberler doğrultusunda Zonguldak’taki fırıncı arkadaşlarımızla da görüşmelerimiz devam ediyor. Gelecek olan talepler doğrultusunda hem gramaj olsun, hem fiyat konusunda şu anda bir çalışma da yapıyoruz, üyelerimizden görüş alıyoruz, fırıncı arkadaşlarımızdan. Gelecek talepleri en kasa zamanda değerlendirip Zonguldak’ta da ekmeğin fiyatında değişiklik söz konusu olacaktır” dedi.
FİYAT TESPİTİ YAPACAĞIZ
Fiyat tespiti yapacaklarına dikkat çeken Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, “Bazı arkadaşlarımızla gram olarak, bazı arkadaşlarımızla da fiyat olarak görüyoruz. Dün Fırıncılar Federasyonu’nun açıklamasında da fiyat konusu illere göre de değişebileceğini söyledi. Biz de bunu dikkate alarak değerlendirmeler doğrultusunda bir fiyat tespiti yapacağız. Şu anda bizim meslek odamıza bağlı birkaç arkadaşımızla görüşme yaptık. Fırıncı arkadaşlarımızın sözlü olarak görüşlerini alıyoruz. Pazartesi gününden itibaren de meslek odamıza dilekçe ile müracaatlarını bekliyoruz. Ona göre de bir değerlendirme yapacağız. En kısa zamanda yönetim kurulu olarak bir karara varıp, bir üst kuruluşumuz olan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne gönderiyoruz, birlik onayladıktan sonra en kısa zamanda yürürlüğe girer” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2018, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER