Ekmek zammına Bakanlıktan onay yok

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ekmek zammı kararına Bakanlığının olumsuz cevap verdiğini açıkladı. 

Ekmek zammına Bakanlıktan onay yok

Esnafların mecburi olarak ekmeği zamlı satmak zorunda olduklarını belirten Muharrem Coşkun: “Bu tamamen bir algı operasyonudur. Çünkü biz imal etmiyoruz, üretim yapmıyoruz, biz aldığımız ürünü satıyoruz. Aldığımız kar marjı bellidir. Aldığımız ve sattığımız bellidir. Bizi kontrol etsinler, biz sonra esnaflarımız aynı müşterilerimiz aynı, biz müşterinin kaçması ister miyiz. Müşteri zaten neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bizim alış fiyatımız belli satış fiyatımız belli. Devletin vermiş olduğu kar marjı bellidir bizde. O kar marjını üzere çıktığı esnafın bir şey satma imkanı da yok zaten. Genelde fiyat artışları bu büyük firmaların işidir. Yani büyük firmaların kendi yaptıkları zamları küçük esnafa fatura etmelerinin bir anlamı yok. Vatandaşımız her şeyin farkında. Esnaflar olarak ürünlerimizi İmalat yapan firmadan alıyoruz aradaki tedarikçi firmalar var, onlardan alıp satıyoruz esrarı kel marjı bellidir. Fahiş fiyatla zam yapma diye bir şey söz konusu değildir. Önemli olan üretim yapılan ya da tedbirlerin alınması gerekiyor.” 
 

EKMEK ZAMMINA BAKANLIK OLUR VERMEDİ
Ekmek zammı kararına Bakanlığın onay vermediğini söyleyen Coşkun: ““Bilindiği gibi Zonguldak’ta fırıncı esnafımızın talebi üzerine komisyon toplamıştık ve zam kararı almıştık. Ve alınan bu kararı yasa gereği bakanlığa göndermiştik. Bakanlığımız olumlu görüş vermedi ekmek zammı artışına. Bakanlarımız ekmek zammına uygun görüş vermedi.
Komisyon olarak tekrar bir toplantı yaparak değerlendireceğiz. Yani gönül isterdi ki bakanlığımız ekmeğin tavan fiyatını belirlesin bu aradaki farkı da bize bırakmasını isterdik. Yılbaşına kadar birazda direneceğiz ama direnecek durum yok arkadaşlarımızın. Bunu tekrar yukarı ileteceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER