"EMEKLİLERİN HAKKINI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ"

"EMEKLİLERİN HAKKINI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ"

Emekli Memur-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Ahmet Kaya, “Artık emeklilerinde bir sendikası var. Emeklilerin hakkını sonuna kadar arayacağız ve tüm emeklilerimizi sendikamıza üye olmaya çağırıyoruz” dedi.

Zonguldak’ta teşkilatlanmayı tamamladıklarını ve üye kazanım çalışmalarına başladıklarını belirten Ahmet Kaya şunları söyledi:

“Emekli Memur-Sen olarak Türkiye'de emeklilerle ilgili kurulmuş olan bir sendikayız. Türkiye'de 13 milyon emekli vardır. Bu emeklerimiz işçi, memur, bağ-kur, dul ve yetimleri kapsamaktadır. Emekli Memur Sen niye kurulmuştur? Her ne kadar emekli memur Sen isminde memur olmasına rağmen sadece memurları temsil etmiyor, bütün emeklileri temsil ediyor. Şimdiye kadar Türkiye'de emeklilerle ilgili topu sonucu sözleşmeler olduğu zaman genelde çalışanların sendikası oturuyordu oturumlara. Dolayısıyla önce çalışanların sendikası öncelikle kendi üyelerinin haklarını savunmak üzere masaya oturuyor. Fakat emeklilere sıra geldiği zaman devletle konuşacak bir sendikası olmadığından dolayı genelde çalışanlar ne kadar hak alıyorsa, yüzde Ne kadar hak alıyorsa o kadar da hak olarak emeklilere veriliyordu. Oysaki burada emeklilerin kayıpları olmaktadır. Neden kayıpları olmaktadır çünkü yüzde çalışanların maaşları yüksek olduğu için yüzde 5 veya 6 verildiği zaman maaşla beraber çarpıldığı zaman emeklilerin çalışırken 5000 lira alan emekli, emekli olduktan sonra ise maaşlar düştü için 3 bin liraya, 3 bin 500 liraya düştüğü için bu oran aşağıya çekilmekte, çalışanlar yüksek zam alırken emeklilerin ise daha düşük zam olduğu görülmekte. Şimdi bunun ortadan kalkması için muhakkak ki emeklilerin haklarını savunacak burada bir sendikaya ihtiyaç var. Çalışanlar 500 lira zam alırken emekliler diyelim ki 250 liraya düşebiliyor bu zamlar. Çalışan da emeklide aynı pazarı kullanıyorlar aynı alışverişi yapıyorlar, aynı ihtiyaçları gideriliyor.Dolayısıyla biz  orada en azından çalışanların ne kadar parasal olarak net olarak ücret olarak ne kadar alıyorsa 500 alıyorsa burada emeklilerin de 500 lira olması gerekiyor. En azından aradaki fark açılmasın. Dolayısıyla şimdi bu hakların kaybolmaması için, daha iyi hakların elde edilebilmesi için Türkiye genelinde emekli Sendikası kurulmuştur.”

TÜM EMEKLİLERİMİZİ SENDİKAMIZA ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Tüm emeklileri sendikaya üye olmaya davet ettiklerini belirten Emekli Memur-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Kaya, şunları ifade etti:

“Emekli Sendikası Türkiye'de yapılanma aşamasındadır şu anda. İllerde teşkilatları kurmuşlar ve ilçelerde de teşkilatlanma devam etmektedir.  Zonguldak'ımızda da teşkilatı kurulmuştur 13. 10. 2020 tarihinde yetki belgesini genel merkezden almıştır ve Zonguldak'ımız da faaliyetini sürdürmektedir, Üye yapma çalışmalarına başlamıştır ve üye yapma çalışmalarını yapmaktayız. Yoksa biz kedi kendimize konuşuruz, dert yanarız fakat bir işe yaramaz. Kiminle konuşursak aramızda kalır. Ama Emekli Memur-Sen Ankara'da bu hakları toplu sözleşmelerde direterek isteyecektir. Yani bizim buradaki sözümüz Ankara'da devletimize iletilecektir.  dolayısıyla emekliler güzel haklar sahip olacak. Bunu için tüm emeklilerimiz sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz”

Sendikanı kurulmasını emekliler için büyük bir müjde olduğunu belirten Emekli Memur-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Kaya, sözlerinde şu şekilde devam etti:

“Şimdi niye bir emekli, emekli sendikasına üye olsun. Şimdi çalışanların çalışırken emeklimiz çalışırken birçok haklara da sahipti. Hangi haklara sahip; mesela aile yardım hakkına sahip, aile yardımı alıyorduk, çocuk yardım alıyorduk bunun yanında ek ücretler alıyorduk. Fakat emekli olduktan sonra aile ölmüyor ki emeklinin aile yardımı kesilsin, Eğer üniversitede çocukları varsa çocukları okutulurken çalışırken bu haklar veriliyorsa çocuklar yine okula devam ediyor Bu hakları geri alınmaması lazım yoksa emekliler burada büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi için muhakkak ki devletin karşısına toplu sözleşmelerde emeklini halinden anlayan bir sendikanın oturması lazım ve bu sendikasında emekli sendikası olması lazım. 

Emekli sendikası istediği zaman bu hakları isterken diretir, ısrar eder ve bugüne kadar hiç verilmeyen, şimdiye kadar kaybolmuş haklarımız geriye alınır. Emeklilerimizin ekonomik seviyesi biraz daha yükseltilir ve muhakkak ki kazanacağız.

Memurlarımız için de şunu söylemek istiyorum. Memurlarımıza şu ana kadar 3600 göstergesi için söz verildi. Verilecek ti verilmeyecekti bununla ilgili haberler basına yansıdı. Bu 3660 göstergesi en çok emekli memurları etkiliyor. Emekli memurlar bu hakları, 3600'ü dört gözle bekliyor, Çünkü ekonomik olarak biraz daha iyileştirme olacaktır. Bu Hakkı da devletle emekli Sendikası oturduğu zaman muhakkak ki 3600 gündeme gelecek ve bu hak mümkün olan en kısa zamanda alınacaktır. Dolayısıyla emeklilerimiz içinde büyük bir müjdedir, Emekli Memur-Sen'in kurulması emeklileriniz için büyük bir müjdedir. Sonunda 3600'ü alacağımıza inanıyoruz"

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER