En iyi Trabzonlu nereden çıkar?

En iyi Trabzonlu nereden çıkar?

En iyi Trabzonlu nereden çıkar?

Cumhuriyet Hal Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak’ta son dönemde tekrar ortaya atılmaya çalışılan ‘Şovenist’ açıklamalara tepki gösterdi. Şovenizm beklentisi içinde olanları ‘Küçük beyinli’ olarak nitelendiren Başkan Zaman, okumuş, aydın kesimin böyle bir siyasete ihtiyaç duymadığını ve yapmadığını belirtti. Şovenizme tamamen karşı olduklarını belirten CHP’li Zaman, “Trabzonluların en iyi nereden çıkar? Tonya’dan mı? Sürmene’den mi? Böyle bir ayrım söz konusu olabilir mi? Veya Zonguldaklıların en iyisi Devrek’ten mi? Çaycuma’dan mı çıkar? Böyle bir saçmalık olamaz. Bu bölgecilik işlerini kaşıyanlar küçük beyinli insanlardır. Olaya büyük bakmamız lazım. Bu ayrıştırmayı yapan aydın, okumuş insanlar değildir. Bunlar küçük beyinli insanlar” dedi.

“GÖNLÜMÜZ FERAH”
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’den memnuniyet duyduklarını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde iki tane önemli hamle yaptı. İlki İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için 15 Milletvekilinin CHP’den İYİ Parti’ye geçmesi oldu. İkinci büyük hamle ise Cumartesi günü Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesidir. Biliyorsunuz daha önce ki dönemde Ekmeleddin Vakası vardı. Tabi parti kendisini aday gösterdiği için bütün CHP’liler istemeye istemeye kendisine oy verdi ama şimdi aday İnce olunca herkesin gönlü ferah, önü açık. Sadece bizi parti değil diğer siyasi partide ki insanlarında ufku açıldı. Ve AKP ile ilgilide şöyle bir şey var. 16 senedir geldiğimiz noktada işsizlikten tutun bir çok sorundan dolayı haklı bir bıkkınlık var. Buda 24 Haziran’da ciddi olarak oya yansıyacak ve farklı bir tablo ortaya çıkacak. AKP ve MHP dışında kalan siyasi partilerde CHP çatısı altında aynı rengi verecektir” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK BEYİNLİ İNSANLAR”
Zonguldak’ta son dönemde yapılan şovenist siyasete tepki gösteren CHP’li Zaman , “Benim şovenizm ile ilgili bakış açımı belirtmek istiyorum. Mustafa Kemal 100 sene önce bu ayrımı ortadan kaldırmak için “Ne mutlu Türküm diyene” demiştir. Trabzonluların en iyi nereden çıkar? Tonya’dan mı? Sürmene’den mi? Böyle bir ayrım söz konusu olabilir mi? Veya Zonguldaklıların en iyisi Devrek’ten mi? Çaycuma’dan mı çıkar? Böyle bir saçmalık olamaz. Bu bölgecilik işlerini kaşıyanlar küçük beyinli insanlardır. Olaya büyük bakmamız lazım. Bu ayrıştırmayı yapan aydın, okumuş insanlar değildir. Bunlar küçük beyinli insanlar. Geçmiş Zonguldak’ta fark sivil toplum kuruluşlarında bu şekilde ayrım yapıldı. Zonguldak zarar görüyor bundan. Bu şovenizme uyanların düşüncesi onlar gibi davranırsam bende bir yere gelirim belki düşüncesi ile oluyor. Aslında bunlar Zonguldak’ı ve partisini değil kendini düşünüyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER