'Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkalım'

'Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkalım'

'Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkalım'

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamada bulundu.
Güney yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Birleşmiş milletler, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında aldığı bir kararla  3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.
Dünya Engelliler günü; engelli bireylerin bireysel başarıları veya toplumsal acıma hissi uyandıran durumların konuşulduğu değil, yaşamın içinde farklı gereksinimleri olan bireylerle birlikte yaşama kültürünün nasıl olacağı ve bu kültürün nasıl geliştireceğinin konuşulduğu bir gün olmalıdır.
Engellilerimizi en çok etkileyen alanlardan birisi sağlık alanındaki yaşadıkları sorunlardır. Bu alanda hiçbir kısıtlama olmadan engelli vatandaşlarımızın sağlık gereksinimlerine kavuşmaları sağlanmalıdır.
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek iyi bir gelecek sağlamak için çaba göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerimle ; her şeye rağmen bütün engelleri aşma azmine ve kararlılığa sahip tüm engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Gününü” yürekten kutluyor, engellerin kalktığı bir toplumda hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER