Engelliler İçin Sevindiren Gelişme

Engelliler İçin Sevindiren Gelişme

Engelliler İçin Sevindiren Gelişme

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin şirin, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıer’in engellilerin istihdamına yönelik yaptığı açıklamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Engellilerinin istihdamın da uygulanan prim desteğinin daha da yaygınlaşarak daha fazla avantajlı bir şekilde devam edeceğini söylemesinin engelli camiası için çok sevindirici bir haber olarak algılandırılması gerektiğini belirten Hüseyin şirin şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal yardımlaşma bakanı Julide Sarıoğlu engellinin istihdamına yönelik 2018 yılın da bir proje başlatılacaklarına dahil bir açıklama yaptı. Şu anda mecliste görülen çalışma ve sosyal çalışma bütçesi komisyon toplantısında yapılan açıklamaya göre engellilerin istihdam edilmesinde daha fazla özel sektörde istihdam edilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda genellikle engellilerimize özel iş ve mesleki danışmanlığı uygulanacak yani bir mesleği olan engelli vatandaşımız işkur’a müracaat ettiği zaman bundan önce edip bekliyordu ama bundan sonra bu arkadaşımıza meslek danışmanlığı verilecek ve özel sektörde istihdam edilmesi için de gerekli çalışma işkur tarafından yapılacak. Bu kapsamda bu çalışmalar yapılıyorken aynı zamanda engellilerinin istihdamın da uygulanan prim desteğinin daha da yaygınlaşarak daha fazla avantajlı bir şekilde devam edeceğini söylemesi engelli camiası için çok sevindirici bir haber olarak algılandırılması gerekiyor. Çünkü kamu alanında bir engellinin girmesi gerçekten zor ama özel sektör kamu alanına nazaran daha kolay gözüküyor. Bu yüzden de engelli vatandaşın özel sektördeki iş istihdamı artmasında ki çalışmaların daha çoğalmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER