Erdoğan Uyardı! Üç Kattan Fazla Yok

Erdoğan Uyardı! Üç Kattan Fazla Yok

Erdoğan Uyardı! Üç Kattan Fazla Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Düzce İl Kongresine geldiği sırada Düzcenin deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek binalarda 3 kat üstü yapılara izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce İstanbul ile ilgili bir çıkış yaparak yüksek yapıların şehrin dokusunu bozduğa dikkat çekerek hassas davranılması konusunda talimat vermişti. Zonguldakın ikinci derece deprem bölgesi olduğu göz önüne alındığında Zonguldakın imar izinlerinde dikkatli olunması su götürmez bir gerçek. Diğer taraftan rant kapısı olmaması için yine imar ve kat izinlerinde aynı hassasiyetin gösterilmesi kamunun yararına olacağı belirtiliyor. Daha önce Zonguldak kent merkezinde kaçak yapılar eleştiri oklarına hedef oldu.
DÜZCEDE 3 KAT ÜSTÜNE İZİN YOK

Vali Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’de 3 katın üzerinde yapılaşmaya izin verilmemesi talimatı verdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle bağlantı yolu, OSB’lerin durumu ve eğitim konularında kendisinden bilgi aldığını kaydeden Dağlı, bu ziyaretin 2018 yılı için güzel bir sinerji oluşturacağına inandığını söyledi.
Vali Zülkif Dağlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce ziyaretini değerlendirdi. Ziyarette hiç bir sıkıntının yaşanmadığına dikkat çeken Dağlı, vatandaşların alakasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok memnun ettiğini kaydederek “Sayın Cumhurbaşkanımız 2017 yılının son günü olan 31 aralık tarihinde ilimizi ziyaret etti. Çok güzel bir program oldu. Kongreden sonra Valiliğimizi ziyaret ettiler. Kendilerinden gerekli talimatları aldık. Ardından Belediyemizi ziyaret ettiler. Belediye Başkanımıza da talimatları oldu. Halkımızla buluştular. Ardından 15 Temmuz şehidimizin ailesini ziyaret ettiler. Kendisi ilimizde beklenenden çok daha uzun süre vakit geçirdi. Bu da bizi vatandaşlarımızı ziyadesiyle memnun etti. Kendisinin memnuniyetini hep birlikte gördük. Vatandaşımızın alakası olağanüstüydü. Biz sürekli kendisinin yanında olduğumuz için memnuniyetini açık bir şekilde müşahede ettim. Çocuklarla buluştu. Düzce’yi çok sevdiğini her fırsatta zaten ifade ediyor. Güzel bir ziyaret oldu. 2018 yılı için bu ziyaret güzel bir sinerji oluşturacak diye düşünüyoruz. Kendisini saygılarımızı ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Düzce’de 3 katın üzerinde yapılaşmaya izin verilmemesi talimatı verdiğini belirten Zülkif Dağlı, Bağlantı yolu, OSB’lerin durumu ve eğitim alanında yapılan çalışmaları kendisine aktardığını belirterek “Düzce’de neler yapıldığını ve neler yapılmakta olduğunu kendileri çok iyi biliyor. Özellikle Bağlantı yolunu sordu. OSB’lerin durumunu ve mesleki eğitim çalışmalarını kendisine arz ettim. Eğitim konusunu ve belediye hizmetlerini konuştuk. Kendisi özellikle Düzce’de çok katlı yapılara izin verilmemesi talimatı verdi. Düzce’nin deprem bölgesi olduğunu ve 1 +2’nin üzerine çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Çok katlı yapılardan rahatsız olduğunu ifade etti. Bende Belediye Başkanımıza durumu aktardım. Sayın Bakanımıza da Cumhurbaşkanımızın talimatını arz ettim. Ayrıca yapılaşmanın, imarın daha iyi olması gerektiğini belirtti, etrafın derlenip toparlanması talimatını verdi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 20:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rıza yıldızhan
Rıza yıldızhan - 6 yıl Önce

O bina Zonguldağın ruhunada aykırı dokusunada. Kaptan köşkü 12 katlı olmaz. Örnek alın kandillinin ttk lojmanları.

SIRADAKİ HABER