Ereğli Çaylıoğlu yolunda yapılan çalışmalar incelendi.

Ereğli Çaylıoğlu yolunda yapılan çalışmalar incelendi.

Ereğli Çaylıoğlu yolunda yapılan çalışmalar incelendi.

Karadeniz Ereğli’yi Devrek’e bağlayacak olan yolun, Ereğli-Çaylıoğlu bölümünün son kısmında satıh kaplama asfalt çalışmalarına başlandı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, meslek odası temsilcileri ve partililer “Ereğli’nin İpek Yolu” olarak tanımlanan yoldaki çalışmaları yerinde inceledi.

Zonguldak’ın sanayisiyle ön plana çıkan ilçesi Ereğli, Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanmasıyla Vadi bölgesi olarak bilinen Devrek ile Ereğli-Alaplı bölgesi arasındaki ulaşım kolaylaşacak. Zonguldak’ın doğusu ve batısı arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel alışverişi de kolaylaştırması beklenen yol, aynı zamanda Ereğli bölümünde bulunan yaklaşık otuz beş köyün kent merkezine gidiş gelişlerinde de önemli bir kolaylık sağlıyor.

Ereğli-Devrek yolu, Zonguldak’ın bugüne kadar karşıt iki ucu kabul edilen iki bölgesini bir araya getirecek. Ereğli Zonguldak yolu üzerinde, Ören mevkisinden başlayan yolda, Çaylıoğlu köyüne kadar olan bölümde, satih kaplama işlemleri başladı. Çalışmalar halen Güneşli mevkiinde devam ediyor.

Çalışmaların tamamlanması ile, Ereğli için, Ankara yönünde alternatif bir güzergah da oluşacak.  Ereğli Devrek yolu aynı zamanda bölgeden ilçe merkezine çalışmak için gelen vatandaşların da işe geliş süresini kısaltıyor. Öte yandan, yol boylarında bulunan sanayi kuruluşu ve imalathaneler için de önemli bir yatırım niteliği taşıyor. Bu özelliklerinden ötürü Ereğli Devrek Yolu, bölgenin “İpek Yolu” olarak tanımlanıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, bvazı belde belediye başkanları, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Kemal Karaca ve Rıfkı Gültekin, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, AK Parti Ana Kademe Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri ile kalabalık bir partili topluluğu, asfalt çalışmalarının yapıldığı noktada incelemelerde bulundu.

 AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ve beraberindekiler, çalışmaların yapıldığı alanda Şantiye Şefi Mustafa Bektaş’tan asfalt çalışmaları konusunda bilgi aldı.

TÜRKMEN: “ BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIM BURASI”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkman, incelemeleri esnasında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, ilçe merkezinden on dakikada bu harika yerlere gidip gelmenin sevindirici olduğunu belirtti.

Türkmen şöyle konuştu:

“İnsanlar burayı görünce şehirde yaşamaz. Hakikaten çok güzel. Türkiye’de çok güzel şeyler yapıyoruz, tüneller, köprüler ama bizim için burası en önemlisi. Burayı hem insanlarımız önemsemişti, biz de önemsiyoruz. Bitimini de en yakın zamanda görmek istiyoruz.

Altyapı olarak bizim 2 tane büyük eksiğimiz var.  Birisi Zonguldak merkez  Filyos yolu olarak adlandırdığımız yerin bitmesi. Tüneller inşallah Nisan ayı sonu gibi bitecek. Bir de bizim bu Devrek ve Ereğli arasının bağlantısı ana yollarda bizim en büyük eksiklerimiz. onları da inşallah bu yıllar içerisinde bitireceğiz. hem vatandaşımız bundan memnun olacak hem Bizler de iş yapmanın huzurunu bulacağız.”

AK Parti Milletvekili, Şantiye Şefi Bektaş’a da, “Sizler de inşallah diğer yerlerde de olursunuz. İşini doğru, düzgün yapan müteahhitlere ihtiyacımız var.  Bu yollarda çok müteahhitler bıraktık. Sıkıntı bunda oldu. Bir yerde bir müteahhit bırakınca ondan alıp diğerine veremiyorsunuz, tahliyesi, yeniden ihale, uzun sürüyor. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TOSUN: “ÇAYLIOĞLU DAHA GÜZEL YOLLARA KAVUŞUYOR”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da bugün Çaylıoğlu yolunda incelemelerde bulunduklarını ifade ederek şöyle dedi:

 “Burada doğa harikası bir yerde çok güzel bir yol çalışması yapılmış. Sayın vekilimizin söylediği gibi, hükümetimize, Karayolları, Ulaştırma Bakanlığına, son zamanlarda burada yol çalışmasını yapan müteahhit firmaya teşekkür ediyoruz. İnşallah kısa zamanda 2.4 kilometrelik yolun 1.2  kilometrelik kısmı önümüzdeki günlerde bitirecek, daha sonra diğer tarafa geçilecek. Bölgemize hayırlı olsun.  İnsanlarımız daha güzel yollarda gidecek, Çaylıoğlu’ndaki vatandaşlarımız daha güzel yollara kavuşacak.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇAKIR: “MUTLU SON İSTİYORUZ”

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da   bu yolun bölge için önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“ 17 yıldır vatandaşlarımızın bizden talep ettiği, bizimde ısrarla büyüklerimizden talep ettiğimiz bir konuydu. Hamdolsun bugün burada bu anı yaşamak bizleri son derece mutlu ediyor.  Diğer yolu çok virajlı, vatandaşlarımızın yorgun düştüğü, eziyet çektiği bir yoldan artık dağ harikası manzarası ile birlikte çok kısa sürede Çaylıoğlu’na bağlayıp, inşallah bundan sonra sayın vekillerimizin, il başkanımızın desteğiyle Çaylıoğlu Devrek arasındaki yolda tamamlayacağız. Bu Ereğli Devrek yolu gibi aşkımız hiç bitmesin denilen aşka İnşallah mutlu bir şekilde son vermek istiyoruz. Bu da bölge halkının yoğun talebiydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BAŞOL: “ORTA ANADOLU’YA AÇILAN KAPIMIZ OLACAK!”

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, ormanlı olarak Çaylıoğlu yolunu Orta Anadolu’ya açılan bir kapı olarak gördüğünü dile getirerek, “Çünkü ben Ankara’ya giderken, Bolu Dağı’na çıkarak gidiyorum. Dolayısıyla bu yolun açılmasıyla bir saatlik bir zaman karımız olacak. Bu da çok güzel olacak. Başkanımın dediği gibi bitmeyen aşk bitmiş olacak. Burayı, bizi İç Anadolu’ya bağlayan bir ipek yolu olarak görüyoruz “ifadelerini kullandı.

CİVELEK: “ŞOFÖR ESNAFIMIZ İÇİN ÖNEMLİ”

Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek de çalışmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Yarın inşallah daha güzel olacak. İki kilometre yolumuz kaldı asfaltlanacak. O da inşallah kısa zamanda bitecek. Bizim şoför esnafımızın çok önemli bir meselesi. Yolcu gelmeyince vatandaş Ereğli’ye gelmiyor. Yol kısalınca vatandaş Ereğli’ye gelecek, Ereğli esnafının da yüzü gülecek. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Türkmen, beraberindeki parti protokolü, muhtarlar ve şantiye görevlileri, incelemelerinin ardından finişer önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER