Ereğli'de iş sağlığı ve güvenliği semineri

Ereğli'de iş sağlığı ve güvenliği semineri

Ereğli'de iş sağlığı ve güvenliği semineri

İş Kur Zonguldak İl Şube Müdürü Songül Ilgın, 10dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesinde bakanlık desteği sağlanabileceğini bildirdi.

Ilgın, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda yaptığı konuşmada, kanunun, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanlar arasındaki görev yetki ve sorumluluklarının düzenlendiğini söyledi.

Tüm sorumluluğun işverene ait olduğunu hatırlatan Ilgın, şunları söyledi:

Risk değerlendirmeleri sürekli olarak gözden geçirilmesi, iş yerleri güvenlik hizmetlerinin daha etkin sunumu amacıyla tehlike sınıflarının belirlenmesi yasa kapsamındadır. Çalışanların sayısına ve iş yeri türüne bakılmaksızın her iş yerinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ile diğer sağlık personeli görev yapacaktır.

Gerekli şartları taşıması durumunda, işverenin kendisi de iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini üstlenebilecektir. İş yeri güvenlik uzmanı ve iş yeri hekiminin tam süreli görevlendirilmesi gereken iş yerlerindeyse işveren, gerekli donanım ve personeli sağlayarak iş yeri sağlık ve güvenlik birimi kuracak, kamu hariç 10dan az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesine ise bakanlığımız desteklerde bulunacaktır.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER