Erkin:'Kayıt dışı ile çok ciddi manada mücadele ediyoruz'

Erkin:'Kayıt dışı ile çok ciddi manada mücadele ediyoruz'

Erkin:'Kayıt dışı ile çok ciddi manada mücadele ediyoruz'

Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erkin Avcı, kayıt dışı sigortalılık ile ilgili ciddi anlamda çalışmalarının olduğunu açıkladı.
Sigortalı sayısının arttığını ve bunun dışında kurumun çalışmaları hakkında da bilgi veren Müdür Erkin Avcı, sigortalı çalışanların mutlu olmasına adına mücadele ettiklerini söyledi. 
‘EĞER BİZDEN HİZMET ALANLARIN MUTLULUĞU ARTIYOR BİZ KENDİMİZİ BAŞARILI HİSSETMİŞ OLUYORUZ’
Kurum olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Müdür Erkin Avcı: “3 tane Sosyal Güvenlik Kurumunu tek çatı altında toplayan, Sosyal Güvenlik Yasası 16 Mayıs 2006 yılında yasalaşmış oldu. Bu nedenle her yıl 16 Mayıs’ı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlamaya devam ediyoruz. Bu yıl bizim yasalarımızdan etkilenen birimlerin ziyaretini yaparak onları bilgilendirme adına çalışmalar yürütüyoruz. Biz her yıl ne kadar adım attık ve bir sonra ki yıl nasıl adım atabiliriz onu çalışmasını yapıyoruz. Bizim müdürlüğümüzde öncelik,   daha iyi nasıl çalışma yaparız toplantılarını yapmaktır. Bizim için başarı, bize gelen sigortalının mutluluğunu arttırabilmektir. Eğer bizden hizmet alanların mutluluğu artıyor ise biz kendimizi o zaman başarılı hissetmiş oluyoruz” dedi.
‘BAŞIRIMIZI VERİLERLE ORTAYA KOYUYORUZ’
Verilerle başarılı olduklarını söyleyen Erkin Avcı: “2008 yılı ile bu günü kıyaslarsak aylıkların 3-6 ayda bağlandığını, avans ödemesinin olduğu dönemden şu dönemde 6-7 günde aylığını bağladığımız bir döneme gelmiş olduk. İlk veya ertesi gün aylık bağladığımız günleri yaşıyoruz. Zonguldak olarak aylık 250 dolayında emekli talebi alıyoruz. Burada bir başarımız olduğunu verilerle ortaya koymuş oluyoruz” dedi.
‘SİGORTALILIK KONUSUNDA CİDDİ BAŞARIMIZ VAR’
Sigortalı çalışanlar için mücadele ettiklerini söyleyen Erkin Avcı: “2008 yılından bu güne kayıt dışında çok büyük başarı elde ettik. Türkiye olarak %42’lerde olan kayıt dışı çalışmasını %30’ların altına indirmeyi başardık. Çok ciddi şekilde kayıt dışında başarı elde etmiş olduk. Evrak ve belge kontrol ile kaç kişiyi sigorta kapsamına aldık. Denetim yöntemi ile 2018 yılında bir önce ki yıllara oranla sigortalı sayımızı arttırdık. Kayıt dışı ile çok ciddi manada mücadele ediyoruz. Sigortalılık konusunda ciddi başarımız var” dedi. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER