ERKMEN: "ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR"

İyi Parti: "Müftüoğlu ve Çiçek parti üyesi değil"

ERKMEN: "ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR"

Karadeniz Ereğli İyi Parti İlçe Örgütü yazılı bir açıklama yaparak, 3 Mart Pazar Günü CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık'ın seçim bürosu açılışına katılarak, Posbıyık'a destek açıklaması yapan, 24 Haziran Genel Seçimleri'nde İyi Parti'den Zonguldak Milletvekili adayı Batu Müftüoğlu ve Havva Çiçek'in İyi Parti ile herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını bildirdi.

İyi Parti açıklamasında Çiçek ve Müftüoğlu'nun 24 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan başarısızlığın sebebi olduğu ve partide bölünmelere yol açtığı iddia edildi.

İki ismin yerel seçimlerde İyi Parti oyları üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağı vurgulanan açıklama aynen şöyle:

"Değerli basın mensupları;

3 Mart pazar günü CHP seçim bürosu açılışında açıklama yapan Batu Müftüoğlu ve Havva Çiçek partimizden ayrılmış olup partimiz üyesi değildir.

24 Haziran 2018 seçimlerinde partimizden millet vekili adayları olan bu kişiler partimizin oyunu düşürüp halktan yeterli desteği alamadıkları için seçim döneminde partimizde bölünmelere neden olmuş Türkiye genelinde %10 oy alan partimizin bölgemizde bu oranın altına düşmesine neden olmuşlardır.

Seçim sonrası partimizden ayrılan bu kişilerin o dönem yapılan çalışmaları ve alınan oyun tamamını kendilerine mal eden açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayımız Ali Kaya'dır ve başarılı olacağını inancımız tamdır.

Kdz.Ereğli İYİ Parti İlçe Teşkilatı."

ERKMEN: "ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR"

Konuya ilişkin olarak İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen de yaşananları "algı operasyonu" olarak değerlendirdi ve şunları kaydetti:

"Ereğli yerel basın haberlerinde Partimiz Milletvekili Adayları Batu Müftüoğlu ve Havva Çiçek'in CHP adayına destek verdiği ve de bunun sanki Milletvekili seçimlerinde partimize verilen oyların sahibi gibi gösterildiği dolayısıyla 31 Mart Seçimlerinde de bu oyların CHP ye gideceği gibi algı operasyonları yapılmaktadır. İsmi geçen iki kişi seçimler sonrası partimizden istifa etmiş vede partimize uğramamışlardır. Dolayısıyla istediği partiyi destekleyebilirler. Ancak İYİ Partiye Ereğli'de verilen 6 bin civarındaki oyu kendilerinin gibi göstermeye ne onların ne de onları destekleyenlerin hakkı yoktur. İYİ Parti seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanarak herkesin oyunu cebinde sayanlara, vatandaşın iradesini yok sayanlara en güzel cevabı verecektir."

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER