Eski Garnizon Komutanı Şimşek Tahliye edildi

Eski Garnizon Komutanı Şimşek Tahliye edildi

Eski Garnizon Komutanı Şimşek Tahliye edildi

Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin meslekten ihraç edilen ve hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan tutuksuz sanık eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, beraat etti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık Şimşek ile avukatları ve yakınları katıldı.

Şimşek son savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum. Darbe girişiminde sıkı yönetim listesinde ismimin bulunmasından dolayı yargılanıyorum. Benim bu örgütle herhangi bir bağım yok. Aynı şekilde ailemin de yoktur. dedi.

Mahkeme heyeti, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından Şimşekin hakkında herhangi bir delil bulunmadığını belirterek, beraatine karar verdi.

İddianamede, eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlarından, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER