Fair play paneline büyük ilgi

Fair play paneline büyük ilgi

Fair play paneline büyük ilgi

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, akademik ve idari personelinkatıldığı Fair Play Üniversiteler Kervanı büyük beğeni aldı. İçerisinde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa, Balkan Madalyalı efsane sporcuların ve spor yazarlarının yer aldığı Kervan üyeleri sunumları ile öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Dünya Fair Play karikatür sergisinin kurdele kesilmesi ve ziyareti ile başlayan etkinlik daha sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa GÜMÜŞ’ünmoderatörlüğü ile başladı. TMOK üyelerinin, Zonguldak ve BEÜ içerisinde layık görülen sporcu ve personeline Fair Play Sertifika ve madalyalarının takdiminden sonra, panele geçildi.

TMOK Duayen üyesi Fair Play Komisyonu Başkanı, Uluslararası Fair Play Birliği (CIFP) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı, spor yazarı ve Türk Spor Ajansı sahibi Erdoğan Arıpınar’ın, TMOK ve Fair Play Komisyon üyeleri Teoman Güray’ın, Remzi Yılmaz’ın,Semra Demirel ve Milli maratoncu ”Yüzyılın Atleti” unvanını elinde bulunduran, Balkanlar ve Türkiye şampiyonluğuna sahip İsmail Akçay’ın eşsiz deneyim ve tecrübelerini anlattığı panelde duygulu ve gülümseten anlar yaşandı. Efsane sporcu İsmail Akçay’ın Şanlı Türk Bayrağımızı öpmesi ve “Her şey bu şerefli bayrak için” demesi ise büyük alkış aldı.

FairPlay’in anlamı, felsefesi, nasıl ortaya çıktığı, dünyada ve Türkiye’deki örneklerinin anlatıldığı ve geleceğin spor insanlarına benimsetilmesi ve onların vasıtasıyla ülke sporuna katkıda bulunulması hedeflenen panel toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Panel sonunda Fair-Play’i anlatan kitap ve broşür gibi basılı materyaller öğrencilere dağıtıldı. Panel bitiminde TMOK ve Fair Play Komisyonu üyelerinin bu eşsiz misafirlik ve yoğun ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek BEÜ yetkililerine teşekkür ettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER